A kosarad jelenleg üres.

A honlapunkon található termékeket a fejléc menüben, a termékkategóriákra kattintva tudod böngészni, vagy használd a keresőmezőt.

A honlapunkon található termékeket a fejléc menüben az Termékek gombra kattintva tudod böngészni, vagy használd a keresőmezőt

Ha nem tudod pontosan melyik terméket válaszd, hasznos segítséget találhatsz a vásárlási segédletben.

 • Termékek
 • Boltok
 • Fiók
 • Hírlevél
 • Kosár
 • Info

   

  Keb Eco-Shell Jacket héjkabát

  Fluorkarbon mentes impregnálás

  Keb Eco-Shell termékek f luorkarbon mentes impregnációval rendelkeznek.

  Környezeti károkat minimalizáló klímakompenzáció

  Előállítás során minimálisra csökkentették a károsanyag kibocsájtást.

  Könnyedén újrahasznosítható

  Kizárólag poliészterből készül, hogy a későbbiekben újrahasznosítható legyen.

  Egyes részeken újrahasznosított poliészter

  A 2,5 és 3 rétegű anyagok külső részét újrahasznosított poliészterből állították elő.

  Keb Eco-Shell

  Funkcionális előnyök

  vízálló

  Keb Eco-Shell még tartós esőben is vízálló

  szélálló

  Keb Eco-Shell 100%-ban szélálló

  páraáteresztő

  Hydrofil® membránja hatékonyan vezeti ki a testpárát az anyag külső felületére

  kényelmes

  A rugalmas anyag kellemes tapintású és természetes módon követi a test mozgását.

  Fentarthatósági előnyök

  flourkarbon mentes impregnálás

  Keb Eco-Shell termékek fluorkarbon mentes impregnációval rendelkeznek.

  könnyedén újrahasznosítható

  Kizárólag poliészterből készül, hogy a későbbiekben újrahasznosítható legyen.

  környezeti károkat minimalizáló klímakompenzáció

  Előállítás során minimálisra csökkentették a károsanyag kibocsájtást.

  egyes részeken újrahasznosított poliészter

  A 2,5 és 3 rétegű anyagok külső részét újrahasznosított poliészterből állították elő.

  Keb család

  A Keb egy technikai túraruházat sorozat, amelynek tagjait az olyan nagyobb kihívást nyújtó túrákhoz fejlesztették ki, ahol a mozgás szabadsága éppen olyan fontos, mint a tartósság és a védelem a nehéz terep viszontagságai ellen. A szabást körültekintően, részletesen dolgozták ki, a varrásokat pedig úgy helyezték el, hogy csökkenjen a dörzsölődés miatti kopás lehetősége. A ruhák megjárták a Kebnekaise hegy csúcsát (a kollekció neve is innen ered), küzdöttek hóvihar és szembeszél ellen Lappföld hegyeiben, másztak szakadó esőben és leküzdötték a mély havat Japánban.

  Keb Eco-Shell

  Kis idő elteltével úgy döntöttek, hogy a Keb családot bővíteni kell vízhatlan héjruházattal. Így jött létre a Keb Eco-Shell. Ez egy újonnan kifejlesztett réteges membrán, amely a egyedülállóan hatékonyságra képes a vízhatlanság és a légáteresztés tekintetében. Szövése rugalmassá teszi, így a belőle készült ruhák semmi máshoz nem hasonlíthatóan követik a mozgást. A lényeg azonban az, hogy mindhárom réteg részben újrahasznosított poliészterből készül, gondoskodtak a ruhák gyártása és szállítása során kibocsátott anyagok éghajlatra gyakorolt hatásának ellensúlyozásáról, és kizárólag fluorozott szénhidrogéneket nem tartalmazó impregnálószerek használatáról.

  Fluor

  A fluorozott szénhidrogéneket gyakran használják szövetek impregnálásához, a víz és a kosz lepergetéséhez. Az impregnálószer módosítja a ruházat felületi feszültségét, így a víz cseppekké alakul és lepereg. A hátránya az, hogy ezek a vegyszerek bizonyítottan más, kevésbé kívánatos tulajdonságokkal is rendelkeznek. A fluorozott szénhidrogének kémiailag stabilak, vagyis nem bomlanak le a természetben, ehelyett terjednek és utat találnak az élő szervezetekbe. Mit áldoznak fel azzal, hogy fluorozott szénhidrogénektől mentes impregnálószert használnak? Ami a hatékonyságot illeti, abból igazán semmit. A vízhatlanságot a membrán biztosítja, az impregnálás szerepe, hogy a ruházat felületét a lehető legszárazabban tartsa. A fluorozott szénhidrogénektől mentes impregnálószer is vízlepergető, de nem annyira ellenálló a zsírral és a kosszal szemben, mint a hagyományos impregnálószerek, és valamivel gyakrabban kell megújítani.

   

  A fenntarthatóság milyen szerepet játszika Fjällräven életében?

  A fenntarthatóság köré szerveztük az életünket, a funkcionalitás, a tartósság és időtállóság mellett kiemelten fontosnak tartjuk, hogy a termékeink gyártása során a legkevesebb negatív hatással legyünk a környezetünkre. Szinte a kezdetektől erre építjük üzleti stratégiánkat is, ez az a bizonyos „Fjällräven Út”, amely odáig vezetett, hogy ma már egyetlen termékünk esetében sem élünk a fluorozott szénhidrátokkal (pfc ) történő impregnálással.

  Miért tartják fontosnak, hogy vásárlóikat minden egyes technológiai részletbe beavassák?

  A tényleges felhasználás határozza meg egy kabát, nadrág vagy sátor funkcionális teljesítményét. Fontosnak tartjuk, hogy vásárlónk tisztában legyenek termékeink technikai paramétereivel, hiszünk abban is, hogy csak a legjobb felszereléssel érhető el a tökéletes élmény, amelyet viszont tönkre is tesz, ha a felhasználó elégedetlen valamelyik gyártmányunkkal. Egy esőkabát például látszólag szükségtelen az afrikai szavannán, de ha tudjuk, hogy a kabát egyszersmind moszkitóhálóként is használható, ráadásul UV-védelemmel is el van látva, akkor már egész más a helyzet.

  A Keb Eco-Shellel a korábbiaknál is környezettudatosabbaknak érezhetik magukat a Fjällräven vásárlói?

  A Keb Eco-Shell termékek, mint a Fjällräven termékek általában, a nagy teljesítményt szolgálják. Garantálják az optimális szellőzést, ugyanakkor tartósak is. A Keb Eco-Shell használatával azonban tovább léptünk. A tervezéskor a már említett fenntarthatóság lebegett a szemünk előtt, a méregmentes impregnálás mellett arra törekedtünk, hogy olyan megoldást dolgozzunk ki, amellyel részben újrahasznosított forrásból újrahasznosítható anyagokból gyárthassuk termékeinket.

  A Keb Eco-Shell kabát a fenntarthatóság ikonjává válhat az outdoor termékek világpiacán?

  Abszolút! A pfc -mentes Keb Eco-Shell az időtlen design és tartós minőség olyan ötvözete, amelynek köszönhetően egy ilyen kabátot még az unokáink is szívesen viselnek majd.

  Hányan dolgoztak a Keb Eco-Shell kifejlesztésén?

  A termékfejlesztés valódi csapatmunka. Az ötletgazda tervezőktől a produkciós csapaton és a fenntarthatósági szakértőkön át a gyakorlati, és nagyon rigorózus teszteket végző outdoor-specialistákig nagyon sokan vettünk részt a munkában. Számtalan munkafolyamaton keresztül csiszolódott a termék, míg az első rajzokból elkészülhettek a boltokba kerülő ruhadarabok.

   

  © 2017 - Mountex Kft. Minden jog fenntartva. Az oldalt fejleszti a H3 Informatikai Kft.
  A Weboldalon található mindennemű tartalom a Weboldal üzemeltetőinek szellemi tulajdonát képezi és a Weboldal üzemeltetői előzetes írásbeli engedélye nélkül sem online, sem nyomtatott formában nem használható fel.

  HU / RO / SK