A kosarad jelenleg üres.

A honlapunkon található termékeket a fejléc menüben, a termékkategóriákra kattintva tudod böngészni, vagy használd a keresőmezőt.

A honlapunkon található termékeket a fejléc menüben az Termékek gombra kattintva tudod böngészni, vagy használd a keresőmezőt

Ha nem tudod pontosan melyik terméket válaszd, hasznos segítséget találhatsz a vásárlási segédletben.

 • Termékek
 • Boltok
 • Fiók
 • Hírlevél
 • Kosár
 • Info

  Tippek, tanácsok zokni vásárlásához

  Feltört, hólyagos lábbal viszonylag hamar a túra feladására kényszerülsz. Egy jól illeszkedő, megfelelő vastagságú túrazokni védi a lábad a lábbeli dörzsölésétől és száraz, komfortos érzést biztosít. Hideg időben még fontosabbak a végtagok védelmére szolgáló kiegészítő ruhadarabok, mert a szervezet lehűlése ezekről a pontokról indul el, ezért a jó zokni majdnem olyan fontos mint a megfelelő lábbeli kiválasztása.

  A megfelelő zokni kiválasztása

  Sportzoknik – Vékony, könnyű, gyorsan száradó anyagokból készülnek. A bőrfelületről elvezetik a nedvességet, így különösen ajánlottak az inzenzív testmosgással járó sportokhoz. Alaprétegként jó kiegészítés a vastagabb zoknikhoz.

  Könnyű túrazoknik – Ezek a zoknik mérsékelt időjárási viszonyok közötti viseletre, könnyű túrázásokhoz ajánlottak. Vastagabbak, melegebbek és tartósabbak, mint a vékony sportzoknik, de még viszonylag kényelmes viseletnek érezzük meleg időjárásban is. Az izzadtságot jól elvezetik, ezért nincs szükség arra, hogy együtt viseld a sportzoknikkal, de hordhatod őket együtt is.

  Közepes vastagságú zoknik – Vastagabbak és általában melegebbek, mint a könnyű túrazoknik. A kopásnak kitett részeken, így a lábujjaknál és a saroknál megerősített szövésűek, a kényelmesebb viselés érdekében a nyomásnak jobban kitett részeken vastagabbak. Vékony, alsó termozoknival együtt viselve még melegebb viselet.
   
  Hegymászó zoknik – A legvastagabb szövésű, leginkább megerősített, legmelegebb és legkomfortosabb zoknik. Hosszú, nehéz hátizsákos túrákon való viseléshez, hideg időjárásban ez a legjobb választás. Általános használatra vagy mérsékelt időjárásban ezt már túl melegnek fogod érezni.

  Alapanyagok

  Gyapjú – Meleg, kényelmes, hőtartó. Sajnos nagyon lassan szárad és akár a bőrt is irritálhatja (az új gyapjú anyagokra, beleértve a merinó gyapjút és a mohairt is ez már nem jellemző). A tiszta gyapjú elég gyorsan elhasználódik, de ha szintetikus anyagokkal keverik, ezek a hátrányok csökkennek.
     
  Szintetikus szálak – A szintetikus szigetelő anyagok, mint a Thermolite a gyapjúhoz hasonlóan megtartják a meleget mint a gyapjú, de sokkal hamarabb száradnak és kopásállóbbak. A nedvességszállítást biztosító szellőző anyagok, mint pl. a Coolmax,  alapvetően a termozoknikra jellemzőek de a többi alapanyagban is megtalálhatók.
   

  © 2017 - Mountex Kft. Minden jog fenntartva. Az oldalt fejleszti a H3 Informatikai Kft.
  A Weboldalon található mindennemű tartalom a Weboldal üzemeltetőinek szellemi tulajdonát képezi és a Weboldal üzemeltetői előzetes írásbeli engedélye nélkül sem online, sem nyomtatott formában nem használható fel.

  HU / RO / SK