Hírlevél feliratkozás

Minden mezőt tölts ki:

Keresztnév:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!
E-mail:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!

Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
 • Termékek
 • Boltok
 • Fiók
 • Hírlevél
 • Kosár
  Kosár
 • Info

A Barts története - Ismerd meg jobban csapatukat!

Hogyan is kezdődött - Történetünk

A Barts története 1986-ban kezdődött, amikor Bart Koene elkezdte árulni Saint Tropez strandjain a saját maga készítette úszónadrágokat. Elsöprő sikert aratott vele. Az egyik lány, aki segített neki a tengerparton a fejére tekert egy darab anyagot, hogy megvédje magát a tűző Naptól. Az emberek rögtön érdeklődtek és mindenáron meg akarták venni ezt a szemrevaló kiegészítőt. Ettől a pillanattól kezdve Bart a fejfedőkre kezdett el koncentrálni. Alig pár év múlva meg is született a márka.

Több, mint 2500 egyedi design - Magas minőségű kiegészítők

A Barts prémium minőségű, divatos kiegészítők gyártására specializálódott, melyeket nőknek, férfiaknak és gyerekeknek szán. Bázisuk Amszterdamban van. Hisznek abban, hogy az élet odakint kezdődik. A cég tervezői még 25 év után is naponta képesek új ötletekkel, eredeti kombinációkkal meglepni munkatársaikat. A megszokottól eltérő gondolkodásmódnak köszönhetően az eddig szimplán csak funkcionális kiegészítők valami valóban speciális termékké válnak. Minden alkalommal, amikor valami újat sikerül megalkotniuk, az megerősíti őket abban, hogy jó úton járnak.
Nemrégiben gyökereikhez visszatérve a téli kollekciók mellé teljes palettát kínálnak nyárra nőknek, férfiaknak és gyerekeknek. Ez egy új és izgalmas fejezet a cég történetében. A komfortos sapkáktól, a szexi bikinikig minden egyes termék egyedi.

Inspirációik - Mindig egy firkával kezdődik

Minden termékük egy szimpla skiccel vagy egy darab papírra vetett firkával kezdődik. Egy jó ötlet viszont önmagában nem elég. Életre hívásához kreatív elmék, álmodozók és olyan személyek kellenek, akiknek elég egy apró inspiráció és valóban új dolgot tudnak létre hozni. Ez tényleg ilyen egyszerű, de valójában kicsit sem könnyű. A Barts büszke arra, hogy megtalálta és a sorai között tudhatja ilyen nagyszerű emberek egy csoportját. Tehetséges tervezőik és grafikus művészeik oda vannak a termékeikért, valamint folyamatosan nyitott szemmel járnak és keresik a friss elképzeléseket, lehetőségeket. Akár Amszterdam szívében bicikliznek, akár utaznak a nagyvilágban, akár a vízparton vannak, egy céljuk van. Ez pedig nem más, mint átváltoztatni azt, amit látnak valami egyedivé és ezzel pedig mosolyt csalni az arcokra.

Vipassana - Meditációs központ

A Barts-nál hisznek abban, hogy az élet a kapcsolatról, az egyensúlyról és a békés lelkiállapotról szól. Éppen ezért támogatták az első Vipassana meditációs központ létrehozását Hollandiában. A Vipassana az egyik legősibb indiai meditációs technika. Maga a szó pedig annyit jelenti, hogy lásd a dolgokat igazi valójukban (‘to see things as they really are’).


Fenntarthatóság

Értékeik - A legkisebb lépés is számít

A Barts olyan üzletágban működik, amely hatalmas befolyást gyakorol a környezetre. Hisznek abban, hogy amíg hatásos, addig a legkisebb lépés is számít. A fenntarthatóság folyamatosan napirenden van náluk és fontosnak tartják az ezért folytatott munkájuk és elért eredményeik megosztását.

Fenntartható termékek

 1. Újrahasznosított anyagok - a szennyezés csökkentése
  A Barts folyamatosan törekszik arra, hogy egyre több és több újrahasznosított anyagot alkalmazzon. Ezzel kívánja csökkenteni a hulladék okozta környezetszennyezést. Az általuk gyártott termékekben az újrahasznosított összetevők különböző tanúsítványokkal, úgy mint Recycled Claim Standard (RCS), Global Recycling Standard (GRS) vagy Recycled Content Standard rendelkeznek. Kollekciójuk több modellje készül Polylana®-ból, mely 40%-ban akrilból és 60%-ban újrahasznosított műanyagból (poliészter raklapok és rPET pelyhek) áll. Előnye, hogy vizet és energiát takarít meg, csökkenti a hulladék mennyiségét és a szén-dioxid kibocsátását és alacsonyabb hőfokon festhető. Az ebből készült sapkák 5 liter, a sálak 15 liter vizet spórolnak meg.
 2. Egyéb újrahasznosított anyagok - innovatív fenntartható alternatívák
  Az újrahasznosított anyagok mellett más fenntartható anyagok után is kutatnak a Barts-nál. Termékeikben sok műszálat, például akrilt és poliésztert használnak. Viszont folyamatosan keresik az innovatív, kereskedelmileg életképes és fenntartható anyagokat mindezek helyett.
 3. Fő cél - a fenntarthatóság
  A fenntarthatóság fogalma nem csak környezetvédelmi, de szociális és etnikai szempontokat is integrál. Sajnos a változás nem könnyű és nem is gyors. A Barts éppen ezért gondolkodik hosszú távon és arra törekszik, hogy növelje a fenntartható nyersanyagok használatát. Fokozatosan fenntarthatóvá akarják tenni az egész kollekciójukat, a minőség, a kényelem és a megjelenés terén való kompromisszum nélkül.

Felelős gyártás

 1. Találkozás a gyártókkal - a színfalak mögött
  A Barts-nál azt vallják, hogy a társadalmilag fenntartható és felelős divat megteremtése valójában az ellátási lánc átláthatóságával kezdődik. A Barts büszke arra, hogy beszállítóival hosszú távú kapcsolatot ápol. Némelyikükkel több, mint 20 éve működnek együtt. A beszállítóiknál tett rendszeres látogatások során alkalmuk nyílik arra, hogy megnézzék milyenek a gyáraik valójában. Ilyenkor a kulisszák mögé is betekintést nyernek és találkoznak a termékek valódi készítőivel is.
 2. A Barts magatartási kódexe - minimális elvárások minden velük együttműködő gyár számára
  A Barts-nál tisztában vannak azzal, hogy mindannyian felelősséggel tartozunk a bolygóért, amelyen élünk és az erőforrásokért, amelyeket használunk. Ez magában foglal bizonyos társadalmi és környezeti felelősségvállalásokat is, melyek prioritási listájuk élén állnak. Ehhez igazodva magatartási szabályzatot alkottak. A kódex tisztázza és meghatározza mindazokat a minimum elvárásokat, amelyeket minden üzemnek be kell tartania. Ezek közé tartozik többek között a gyermek- és kényszermunka használatának, a megkülönböztetésnek és a túlzott munkaidő alkalmazásának tiltása. A Barts ragaszkodik ahhoz, hogy partnereik gondoskodjanak a felelős gyártásról és az egészséges munkakörülményekről.
 3. Szabályozott anyagfelhasználás - a vegyi anyagok megfelelő használata
  Magatartási kódexünk mellett bevezettek egy saját listát, melyen a korlátozott anyagok (RSL) szerepelnek. Az alkalmazandó jogi előírásokhoz képest szigorúbb, így kívánják garantálni a vegyszerek megfelelő használatára vonatkozó jogszabályok betartását. A megbízhatóság érdekében termékeinket független, harmadik fél által tanúsított laboratóriumok (Bureau Veritas, SGS) ellenőrzik.

Tudatos szervezet

 1. A Barts központi irodája - Amsterdam, Houthavens
  Központi irodájuk hét évvel ezelőtt épült a fenntarthatóságot és a hatékonyságot szem előtt tartva. A raktáruk ugyan ebben az épületben található és egy hőenergia-tárolóval (TES) is rendelkezik. Automatizált rendszerbe integrálták a logisztikát, a beszerzést, az értékesítést és a pénzügyet, hogy időt, munkaórát és szén-dioxidot takarítsanak meg.
 2. Boldog emberek - munka és szabadidő egyensúlya
  A BARTS-nál úgy gondolják, hogy a boldog ember az egészséges embert jelenti. Igyekeznek magas szintű elégedettséget fenntartani a munkatársaik körében. Alkalmazottaiknak minden nap egészséges és organikus ételeket kínálnak, valamint ösztönözik a kerékpárral és tömegközlekedéssel történő utazást. Van egy sporttermük, amely a kollégák rendelkezésére áll munka előtt, ebédszünetben és a nap végén. Ezen felül mindenkinek lehetőséget adnak heti egy jógaórára.
 3. Hulladék - minimalizálás és újrahasznosítás
  Központi irodájukban és raktárukban 2015-höz képest 80%-kal csökkentették a nyomtatáshoz és borítékokhoz felhasznált papír mennyiségét. Minden részlegen tudatosabbak a karton és a papír felhasználásban. Törekednek arra, hogy annyit hasznosítsanak újra, amennyit csak lehet. Az összes papír-, karton-, műanyag-, VFG-hulladékot és egyéb maradékot a RENEWI-n keresztül vezetik vissza a körforgásba.
 4. Csomagolás - újra felhasználható és újrahasznosítható
  Az általuk használt műanyag zacskók mindegyike újrahasznosítható. Egy termék helyett hármat csomagolnak egy tasakba, így redukálják az alkalmazott műanyag mennyiségét. 2012-ben újfajta dobozokat kezdtek el használni a beszállítóktól a raktárukig, valamint az ügyfelek felé is. Ennek az volt a célja, hogy mérsékeljék a szükséges karton volumenét. Ez végül 224000 kg papírmegtakarítást jelentett. Méréseket végeztek, majd az eredményeknek megfelelően hatékonyabbá tették a szállítást, melynek köszönhetően csökkent a szén-dioxid kibocsátás. Az általuk felhasznált karton FSC (Forest Stewardship Council) tanúsítvánnyal rendelkezik, újrafelhasználható és újrahasznosítható.

A fürdőruhák tervezője, Kelly Wieck

Sydney déli részén, Ausztráliában született és ott is nőtt fel. Beutazta az egész világot, később feleségül ment egy holland férfihoz. Ez a férfi nem más, mint Bart Koene. Az elmúlt 24 évben Hollandiában élt a férjével, három gyermekükkel és két berni pásztorkutyájukkal.
Ő áll a Barts új fürdőruha kollekciója mögött, mint fő hajtóerő. Arra törekszik, hogy a nőies formákat tiszteletben tartva olyan modelleket tervezzen, amelyekben magabiztosnak és csinosnak érezheti magát minden hölgy.

Saját bevallása szerint stílusa egyedi, "street", kényelmes, bohókásan csinos és mindezt úgy ötvözi, hogy egyben nőies is.


© 2021 - Mountex Kft. Minden jog fenntartva. Az oldalt fejleszti a H3 Informatikai Kft.
A Weboldalon található mindennemű tartalom a Weboldal üzemeltetőinek szellemi tulajdonát képezi és a Weboldal üzemeltetői előzetes írásbeli engedélye nélkül sem online, sem nyomtatott formában nem használható fel.

HU / RO / SK