Hírlevél feliratkozás

Minden mezőt tölts ki:

Keresztnév:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!
E-mail:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!

Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
 • Termékek
 • Boltok
 • Fiók
 • Hírlevél
 • Kosár
  Kosár
 • Info

Bluesign

Bluesign

bluesign®

Az outdoor ruházatok és felszerelések kedvelői általában érdeklőnek a termékek gyártásához használt különféle anyagok tulajdonságairól. Mennyire vízálló és tartós, milyen könnyű, mennyire meleg és kényelmes - ezen információk egy része műszaki adat. De mi a helyzet a gyártási folyamatnak és a felhasznált anyagok előállításának a környezetre gyakorolt hatásával, milyen körülmények közt végzik a munkájukat azok, akik előállítják a termékeket?

Ezekre a kérdésekre próbál választ adni egy sor szabvány és minősítési rendszer.

Mi a bluesign®?

A bluesign® kifejezés egy Svájcban működő csoport nevéből származik, amely figyelemmel kíséri a termékek útját az alapanyaggyártástól a végtermék becsomagolásáig. A bluesign® csapatban a vegyipari és a textilgyártási szakemberek, valamint olyan más szakértők vannak, akik a gyártói ellenőrzési rendszerek és a tanúsítvány-kibocsátások összetett folyamatát felügyelik. Céljuk a fenntartható textilgyártás megoldása, a káros anyagok eltávolítása a gyártási folyamat kezdetétől. Ebben sok gyártóval és nagynevű márkával működik együtt, hogy hatással legyen a következő területekre:

 • Erőforrás-felhasználás

 • Fogyasztói biztonság

 • A vízfelhasználás a szennyvíz csökkentése

 • Levegőszennyezés csökkentése

 • Munkahelyi egészség és biztonság

A bluesign® technológiákkal foglalkozó csoport részt vesz az előállítási lánc minden lépésének ellenőrzésében - a kémiai készítményektől a késztermékig - annak érdekében, hogy az aggodalomra okot adó vegyi anyagokat és folyamatokat folyamatosan figyelemmel lehessen kísérni. A biztonságosabb vegyi anyagok és jobb gyártási folyamatok használata érdekében folytatott konzultációval a bluesign® elősegíti a gyárak hatékonyabb működését, ami csökkenti az általános víz-, energia- és vegyi anyag felhasználást.

 • Mivel a bluesign® rendszer a világ legszigorúbb textilbiztonsági követelményeit is tartalmazza, a termékek használói biztosak lehetnek afelől, hogy a megvásárolt termék károsanyag-mentes.
 • A bluesign® által jóváhagyott gyáraknak meg kell felelniük a szigorú szennyezéscsökkentési előírásoknak, különös tekintettel a víz- és levegőszennyezés csökkentésére.
 • A bluesign® segíti a munkavállalók egészségmegőrzését és biztonságát, ezért együttműködik a gyártókkal a veszélyes vegyi anyagok kiküszöbölése és olyan biztonsági funkciók bevezetése érdekében mint pl. a szellőztető rendszerek.
 • Mint látható, a bluesign® egy technológiai standard, ami szerint a gyártás során nem használnak káros vegyületeket a termék előállításához. Az így nyert termék nemcsak károsanyag-mentes, de újrahasznosítható és öko-tudatos is.

Hogyan vásárolhatsz bluesign®-tanúsítványos ruházatot és felszerelést?

Keresd a bluesign® logót minden textil alapú terméken. Az alsóruházattól a pulóvereken, héjkabátokon át a hátizsákokig sok terméken megtalálod a kék bluesign® logó valamelyikét. A Mountex termékkínálatában a Jack Wolfskin termékek azok, amelyeknél a legerősebb hangsúlyt fektetik erre a környezetkímélő technológiára.

bluesign® product
Az ilyen címkével ellátott termék megfelel a bluesign® minősítési rendszernek, az alapanyagok előállításától a kisebb részekig át mint csatok, gombok, a gyártási folyamaton keresztül a teljes késztermékig. A bluesign® TERMÉKET csak azok a márkák tüntethetik fel kínálatukban, amelyek elkötelezték magukat a bluesign® SYSTEM mellett. Az ilyen típusú fenntartható termék legalább 90%-ban bluesign® által jóváhagyott textilt és 30%-nyi bluesign® APPROVED kiegészítőket tartalmaz. A cél a BLUESIGN által 100%-ban jóváhagyott komponensek elérése. Ez az embléma garantálja a legmagasabb fokú bizonyosságot a fogyasztó számára.

bluesign® approved fabric
Minden textiltermék egy átfogó gyártási folyamat eredménye. Ehhez nyersanyagokra és sok más alkotóelemre van szükség, például festékekre vagy kémiai segédanyagokra. A bluesign® SYSTEM megoldásokat kínál ezen alapanyagok gyártóinak. A bluesign® CRITERIA alapján ki lehet értékelni gyártási folyamataikat és az összetevők összetételét, és optimalizálhatják a fenntarthatóságot. A becsült és fenntarthatóan előállított alkotóelemeket bluesign® APPROVED jelöléssel látják el.

© 2022 - Mountex Kft. Minden jog fenntartva. Az oldalt fejleszti a H3 Informatikai Kft.
A Weboldalon található mindennemű tartalom a Weboldal üzemeltetőinek szellemi tulajdonát képezi és a Weboldal üzemeltetői előzetes írásbeli engedélye nélkül sem online, sem nyomtatott formában nem használható fel.

HU / RO / SK