Hírlevél feliratkozás

Minden mezőt tölts ki:

Keresztnév:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!
E-mail:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!

Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
  • Termékek
  • Boltok
  • Fiók
  • Hírlevél
  • Kosár
    Kosár
  • Info

Újrahasznosítás

Újrahasznosítás

Mit jelent az újrahasznosítás?

Az újrahasznosítás egy olyan folyamat, amely során a hulladékból újra termék lesz. Ezen kívül azt is nevezhetjük újrahasznosításnak, amikor az eredeti termék már nem képes az eredeti funkcióját betölteni, de másra még tudod használni. Így lesz a régi hevederből öv, vagy a bakancsból egy menő virágtartó. Ennek csak a fantázia szabhat határt! Ez a legegyszerűbb megközelítése annak, hogy mit takar ez a fogalom, de maga a folyamat már nem ennyire átlátható. 

Honnan kezdődik az újrahasznosítás?

A műanyag tartalmú termékek (csomagolások, címkék stb), egyéb tárgyak és PET-palackok a gyárakból az üzletek polcain landolnak. Ezeket megvásárolva háztartásokba kerülnek, és innen már mindenki maga dönti el, hogy az újrahasznosítható anyagokat a kommunális, vagy szeparálva a szelektív hulladáktárolókba gyűjti. Reméljük, hogy Te az utóbbi mellett döntöttél, ezzel is hozzájárulva a környezetünk hosszú fenntartásáért! :) A külön gyűjtött anyagokat, mint már említettük újra fel lehet használni: a műanyagokból például ruhák és egyéb túrafelszerelések is készülhetnek.

Hogyan?

A gyártási technika jellemzően minden márkánál más. Ami közös bennük, hogy nemcsak a a végtermék újrahasznosított anyagtartalma a lényeg, hanem maga a folyamat környezetkímélő metódusa is. A cégeknek nincs könnyű dolguk, de úgy tűnik jó úton haladnak a fenntarthatóbb termékek legyártásában. Ezután már csak rajtad áll, hogy vásárlásnál mennyire veszed figyelembe, hogy újrahasznosított anyagból vagy organikus pamutból és Fair Trade üzemben készült e a termék.

Forgalmazott márkáink közül egyre többen, egyre több újrahasznosított anyagból készült terméket dobnak a piacra. Ilyen például a fenntarthatóság nagy követe, a Patagonia, de ugyanide sorolható a Fjällräven, a The North Face, a Jack Wolfskin, és rajtuk kívül még az Osprey, a Marmot, az AKU és egyéb márkák.


© 2022 - Mountex Kft. Minden jog fenntartva. Az oldalt fejleszti a H3 Informatikai Kft.
A Weboldalon található mindennemű tartalom a Weboldal üzemeltetőinek szellemi tulajdonát képezi és a Weboldal üzemeltetői előzetes írásbeli engedélye nélkül sem online, sem nyomtatott formában nem használható fel.

HU / RO / SK