Hírlevél feliratkozás

Minden mezőt tölts ki:

Keresztnév:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!
E-mail:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!

Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
  • Termékek
  • Boltok
  • Fiók
  • Hírlevél
  • Kosár
    Kosár
  • Info

Tradicionális túrázás

Fjallraven logo

Fjallraven túrázás

Singidalen völgy

Innen indul a legendás Kungsleden ösvény északi és déli irányba. Keletre a Kebnekaise hegy, nyugatra pedig a Hukejaure. Kopár hegyi lankák tornyosulnak szerte, átölelve a völgy bejáratát. Ez a hely közel áll a Fjällräven szívéhez. Ezt a helyet alapítónk, Åke Nordin nagyon szerette, és gyakran felkereste; most az egyre népszerűbb túraesemény, a Fjällräven Classic ellenőrzőpontjainak egyike.

Ezért nem is meglepő, hogy a Fjällräven leghagyományosabb túrakollekciója a Singi nevet kapta. A kollekció szíve-lelke a hagyományaink megőrzése: a termékek formatervezésében, fejlesztésében, és ahogy túrázáskor használjuk őket.

Vágyakozás többnapos túrákra

„A hagyományos svéd túrakultúra alapja a több napos, egy hetes kirándulás, ahol mindent magunkkal viszünk, ami kell. Így járta a vadont Åke Nordin, így túráztak az emberek a Kungsleden ösvényen évtizedeken át” – meséli Henrik Andersson, a Fjällräven formatervezési és innovációs vezetője.

Az évek során megnőtt az érdeklődés a rövidebb túrák iránt, például az Alpokban, ahol az emberek szívesebben választják az egynapos hegymászást két kényelmes, hegyi kunyhó közti túraúttal, mint a hatalmas hátizsákot sátorral, tábori tűzhellyel, hálózsákokkal és ennivalóval.

„Ennek a fejlődésnek nem volt azonban kikövezett útja. Látjuk, hogy az emberek vágynak a többnapos túrákra, amelyek a vadon mélyére vezetnek. Talán, hogy elszabaduljanak a társadalom mindent beborító hálójából, a rengeteg zavaró hatás elől, amely belengi mindennapjainkat. Ez azonban olyan luxus, amit manapság kevesen engedhetnek meg: hogy önállóak legyenek, és persze offline” – jegyezte meg Henrik.

Egyre többen vesznek részt az olyan eseményeken, mint a Fjällräven Classic, amelyet minden évben megszerveznek Svédországban, Dániában, az Egyesült Államokban és Hongkongban; ez egyértelmű bizonyíték, hogy egyre többen vágynak a szabadba.

A klasszikus design örök

A Fjällräven számára ez olyan, mintha egy régi barát térne haza, még akkor is, ha a Singi termékek igazából sosem mentek el.

„Az ellenálló, tartós ruhadarabok letisztult, időtlen formatervezése mindenki számára biztosítja a szabadban töltött nagyszerű szabadidőt. Nagy megbecsülésnek örvendenek a vadászok, a túlélőtúrázók és az erdőjáró, vadonbéli életforma szerelmesei körében.”

Az alapötlet igencsak egyszerű. A Singi termékek megtestesítik a Fjällräven ruhák több évtized alatt letisztult, legjobb tulajdonságait. Csak egy dolog változott: a megnevezés. A népszerű Vidda Trousers nadrágok hivatalos neve már Singi Vidda Pro Trousers, és hozzájuk társul 2019 őszétől a kabát is: a Singi Vidda Pro Jacket.

„Úgy terveztük, hogy a nadrág tökéletes társa legyen. Hosszan gondolkodtunk, milyen legyen a formatervezése és az anyaga; végül a hasonlóan gombos zsebek és az egyszerű felépítés mellett döntöttünk” – mondta Henrik. A kabát fő anyaga a Fjällräven tradicionális, ellenálló G-1000 anyaga, amelyet természetes anyagokkal egészítettünk ki. A kabát kézmelegítő zsebei, mellzsebe és csuklyája olyan formatervezéssel készültek, amelyeket a Fjällräven történelme során gyakran láthattunk.

„Bár a kabát teljesen új, külsőre úgy alkottuk meg, mintha mindig is a kollekciónk része lett volna. Az anyagait és a formatervezését úgy választottuk ki, hogy kibírja a nagy távokat.”

Több helyet pakolásra

Egy másik, kollekciónk többi darabjától merített megoldás a szellőzést segítő cipzár, amely először a Vidda Pro Ventilated Trousers nadrágnál mutatkozott be. Ez az apró részlet többféle klímára teszi alkalmassá ezt a Vidda nadrágot.

A Singi termékcsaládnak a kiegészítők területén is vannak új tagjai. Bemutatkozik a Singi 20, 28 és 48 hátizsák, számos kiegészítővel egyetemben. A Singi Side Pocket könnyen felszerelhető a hátizsákokra, biztosítva a szükséges extra helyet. A Singi Gear Holder kiváló olyan holmik rögzítésére, amelyek célszerű, ha kéznél vannak; ilyen például a vizesüveg túrázóknak vagy vadászpuska a vadászoknak.

Folyamatosan dolgozunk azon, hogy fejlesszük, javítsuk termékeinket, de nem azért, hogy változtassunk pusztán a változtatás kedvéért. A munkának reális alapja van, és az új megoldások nem egyik napról a másikra pattannak ki a fejünkből.

Henrik párhuzamot von a hagyományos túrázás és termékfejlesztés között: az ilyen fajta túrához is idő kell. „Gondoskodnunk kell a funkcionalitásról, hagyományos szemszögből. Olyan ez, mint egy hosszú túra: nem siettetjük a dolgokat. Egyszerű, alapvető megközelítéssel élünk.” 

© 2021 - Mountex Kft. Minden jog fenntartva. Az oldalt fejleszti a H3 Informatikai Kft.
A Weboldalon található mindennemű tartalom a Weboldal üzemeltetőinek szellemi tulajdonát képezi és a Weboldal üzemeltetői előzetes írásbeli engedélye nélkül sem online, sem nyomtatott formában nem használható fel.

HU / RO / SK