Hírlevél feliratkozás

Minden mezőt tölts ki:

Keresztnév:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!
E-mail:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!

Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
  • Termékek
  • Boltok
  • Fiók
  • Hírlevél
  • Kosár
    Kosár
  • Info

Hortobágyi Nemzeti Park Túra

Hortobágyi Nemzeti Park Túra

Az Alföld őszies bája - Mountex Nemzeti Park Túra

Folytatódik a Nemzeti Park Túra sorozat és a következő helyszín nem magaslatokról, a nagy szintkülönbségekről híres, Hortobágy lesz. Ha hegyek nincsenek is, de ez a vidék sem látnivaló nélküli, ugyanis ősszel vonulnak a darvak és nekünk lehetőségünk lesz megfigyelni őket. Nagyságrendileg 40 - 50.000 darura számítunk.

A túra időpontja: 2020. október 16-18.

Program

Péntek estére (10.16.) nincs program betervezve, mindenki akkor érkezik, amikor a legkényelmesebb. A másnap reggeli indulás miatt célszerű, ha már péntek este jössz.

1. nap

Szombat reggel közösen elautózunk Hortobágy-Halastó állomásra, itt letesszük a kocsikat. Ha valaki szeretne szintemelkedést, az felmehet a Kungyörgy toronyra és körbe nézhet a végtelen síkságon. Utunkat azon a pusztán fogjuk folytatni, ahol a híres Mátai Ménes nóniuszai is legelnek, majd késő délután megérkezünk a madárvártára, ahol kisvártatva megjelennek a sztárfellépők, a darvak.
Szájtátva nézzük őket sötétedésig, majd visszasétálunk a kocsihoz. Fejlámpát mindenképp hozz, mert ez egy 5 km-es séta lesz teljes sötétségben, földúton.

Napi táv: 23 km. Szint: milyen szint?

Készülj arra, hogy a darulesen akár több órát is egy helyben leszünk október közepén, ezért készülj megfelelő meleg ruhával.

2. nap

A régi sóút mentén épülő csárdák egyikéhez, a Meggyes csárdához vezet utunk, szintén jellegzetes pusztai tájon. Itt kapunk egy kis kultúrtörténeti betekintést a csárda múltjába és ki is nyitják nekünk, úgyhogy megnézhetjük belülről is. Tovább gyalogolva elérünk Górés tanyához, a Hortobágyi Nemzeti Park madárrepatriáló telepéhez, ahol a gondozó beszél nekünk a mentő- és repatriáló munkáról. Innen a 33-as út felé vesszük az irányt és meg sem állunk a Kaparó csárdáig, ahol túránk véget ér, de igény szerint együtt ebédelhetünk. Kérlek a szállásos táblázatban ezt is jelezd, mert foglalnék asztalt, ne lepjük meg őket 40-en.

Napi táv: 10 km. Szint: annyi mint az első nap.

A két nap során olyan területeket látogatunk majd meg, ahova kizárólag szakvezetővel lehet bemenni, ezért túraútvonalat kivételesen nem mellékelünk a túrakiíráshoz. Együtt megyünk, senkit nem hagyunk hátra.

Költségek

A regisztrációs díj 5400 Ft (Equinox Trekking Club egyesületi tagoknak 3400 Ft), ami tartalmazza a két napi nemzeti parki belépőt és a szakvezetés díját.
Szombat esti slambuc: 1000 Ft/fő (helyszínen fizetendő)

Szállás

Lefoglaltunk 30 főre szállást az Ökotúra Vendégházban, ezen kívül a keményebbek sátrazhatnak is, sátorhelyből van bőven.
A szállás díja egyénileg fizetendő a helyszínen.

© 2020 - Mountex Kft. Minden jog fenntartva. Az oldalt fejleszti a H3 Informatikai Kft.
A Weboldalon található mindennemű tartalom a Weboldal üzemeltetőinek szellemi tulajdonát képezi és a Weboldal üzemeltetői előzetes írásbeli engedélye nélkül sem online, sem nyomtatott formában nem használható fel.

HU / RO / SK