Hírlevél feliratkozás

Minden mezőt tölts ki:

Keresztnév:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!
E-mail:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!

Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
 • Termékek
 • Boltok
 • Fiók
 • Hírlevél
 • Kosár
  Kosár
 • Info

Jack Wolfskin technológiák - anyagok

Texapore

A Texapore talán a márka legismertebb anyaga, így nagyon sok termékben megtalálható. A Jack Wolfskin által kidolgozott vízálló és lélegző membrán, amit ruházatok, lábbelik és egyéb felszerelések készítésénél egyaránt alkalmaznak. Vízállóságának és lélegző képességének mértéke a piacon levő legjobb anyagokkal vetekszik.


A Texapore szövetek típusai:

 • TEXAPORE AIR O2+
  kétrétegű, membrános anyag, különösen kényelmes viselet. Puha, vékony és könnyű. Vízhatlanság 5000 mm, lélegzőképesség: 15.000 g/m²/24h, tömeg: 122 g/m².
 • TEXAPORE O2 SOFTSHELL TASLITE
  Ultrakönnyű háromrétegű anyag, amely ötvözi a membrán védelmi funkcióját a softshell komfortosságával. Vízhatlanság 20.000 mm, lélegzőképesség: 15.000 g/m²/24h, súly: 215 g/m².
 • TEXAPORE HYPROOF O3 MICRORIP 3L
  Egyedi felépítésű, háromrétegű membrános anyag, könnyű, jól lélegző, ennek ellenére különlegesen hosszú ideig vízálló. Vízhatlanság 40.000 mm, lélegzőképesség: minimum 30.000 g/m²/24h, tömeg: 130 g/m². Tulajdonságainál fogva a legkülönlegesebb dzsekikben, nadrágokban található meg.

 

Hátizsák technológiák

A hátizsáknak úgy kell simulnia a hátra, mint a cipőnek a lábra. Emellett jól szellőző hátrendszerrel kell, hogy rendelkezzen, aminek során nem keletkezik fülledtség érzés, illetve a hát felületén keletkező pára nem csapódik ki izzadtságként.

Air control system (ACS) 

A cég 1991-ben kezdte el használni ezt a hátrendszert, amit azóta is folyamatosan fejleszt, hogy minél kényelmesebb hátizsákok születhessenek. A rendszer lényege, hogy menet közben állandóan áramoljon a test közelében a levegő. Az üvegszál és műanyagok segítségével kimerevített keret kellőképpen eltávolítja a háttól a zsákot, hogy alatta a levegő szabadon mozoghasson. A hálós panelek a háton és a váll-, illetve derékpántokon átengedik a test által termelt hőt. Ez a felépítés csökkenti a felületet, ahol a test és a hátizsák érintkezik, így nagyobb mozgásszabadságot és kényelmet nyújt. Ez a hátrendszer leginkább nagy túrazsákokban található meg.

 1. DELRIN hátrendszer alumínium vagy üvegszál és műanyagok kombinációjával merevítve, amely távol tartja a zsákot a háttól
 2. Vékony és erős háló, amely a súlyeloszlásért felel, megkönnyítve a pára távozását a hát felületéről
 3. AirPipe rendszerű párnázás, amely kényelmes, de egyúttal szellős is
 4. Soft Neck S alakú vállpántok AirMesh felülettel
 5. Elasztikus mellheveder jelzősíppal
 6. Párnázott deréköv szellőzőrésekkel és hálós borítással
 7. Deréköv-zsebek (egyes modelleknél)
   

ACS TIGHT System

Az ACS TIGHT rendszer egy jól illeszkedő hátrendszer, mely egy központi függőleges légcsatornával biztosítja a kellő szellőzést. A háttal érintkező szivacsos felületek AirMesh hálóval vannak ellátva, ami nem gátolja a test által képzett hő eltávozását. Ezen felül a hátrendszer kialakítása közel tartja a súlyt a gerinchez, anélkül, hogy a mozgásszabadságot korlátozná.

 1. SoftNeck vállpántok elasztikus borítással és kényelmes párnázással
 2. Központi légcsatorna a hűtés és a felület csökkentése érdekében
 3. Duralumínium merevítés
 4. Hajlékony Cross Link lapmerevítés
 5. Soft 3D Backpad párnázás, AirMesh borítással
 6. Anatomikusan formázott deréköv AirMesh borítással és Pull Forward rendszerrel

 

FLEXCONTACT ALPINE

Ebben a speciálisan kidolgozott hátrendszerben kitűnően ötvöződik a súlyeloszlás a mozgásszabadsággal. Leginkább mászózsákoknál használja a cég, ahol lényeges a csökkentett súly és a zsák minél egyszerűbb külső kivitelezése, hogy minimalizálja a beakadás veszélyét sziklamászáskor. A hátrendszer merevítése lappal vagy alumínium rudazattal van megoldva, ami adott esetben kivehető, hogy a zsáknak kisebb súlya legyen. A deréköv elrejthető vagy levehető. A testtel érintkező felületek AirMesh hálóval vannak borítva a kényelmesebb viseletért.

 1. Termoformálható nedvességálló szivacsos panel, szellőző csatornákkal
 2. SoftNeck vállpántok elasztikus borítással és kényelmes párnázással
 3. Elasztikus mellheveder jelzősíppal
 4. Ergonomikus, elrejthető deréköv szellőzőrésekkel és hálós borítással
 5. 5a Alumínium és Delrin merevítés a hátrendszerben vagy 5b HDPE kivehető merevítőlap, a hátizsák megkönnyítése érdekében

  

Szigetelés technológiák

Többféle anyagot lehet szigetelőként használni ruhákban, felszerelésben. Attól függően, hogy egy kabát vagy nadrág milyen aktivitásokra van tervezve, különböző természetes vagy szintetikus tölteteket, vagy azok kombinációját tartalmazhatja.

A pehely 

A legjobb súly-szigetelőképesség arányú természetes anyag, amit szívesen használ termékeiben a Jack Wofskin. A ruházatokban a lehető legjobb minőségű pehely található. Sokban 575-700 CUIN töltőerejű libapehely 90/10 arányban keverve tollal, vagy 550 CUIN-os szürkelúd pehely 80/20 arányban keverve. A Jack Wolfskin termékekben a pelyhet gyakran szintetikus töltőanyaggal kombinálják, olyan zónákban ahol szükség van egy kis extra szigetelésre vagy nagyobb kopásnak, esetleg nedvességnek van kitéve az anyag. Előfordul az is, hogy a pehely töltetű ruhában egy teljes réteg szintetikus töltőanyag is kerül.

Mindent megtudhatsz a pehelyről itt.

Szintetikus szövet 

Nagy mennyiségű poliészter szál összetömörítve, melyet összefüggő lappá egybeolvasztanak vagy ragasztanak. Nem igényel túl sok varrást, tartós. Legtöbbször ezt extrém körülményeknek közt használt ruházatban használják.

Műszálas vatta

Különböző méretű szintetikus anyagból összetömörített szálakból készül, legtöbbször hálózsákok, kabátok levarrott kamráiban található. A pehellyel szinte hasonló tulajdonságokkal bír, de víztaszító, ellenálló és kicsivel nehezebben tömöríthető.

Különleges szigetelőanyagok

 FIBERCLOUD

A Jack Wolfskin anyaglabor legújabb fejlesztése. Ez egy vattaszerű, különböző hosszúságú és átmérőjű szálakból tömörített szigetelés, ami nincs sem összevarva sem ragasztva. Így puha párnácskákat alkot, amelyek a szerteágazó szálak miatt nagyon jó szigetelőképességgel bírnak. Összevethető az 550 cuin-os pehellyel, de azzal szemben nagyon jól teljesít nedvesen is, és gyorsan szárad ha vizes lesz. Ilyen a Stratus Jacket Women és a Zenon Jacket Men.

MICROGUARD

Sok vékony lap ami poliészter szálakból összetömörítve alkot anyagot. Nagyon kopásálló és sokáig megőrzi tulajdonságait. Főleg extrémebb körülményekre készített ruhákban hasznos, mert kevés varrással lehet a a ruha belsejében rögzíteni az elmozdulás ellen. A MICRO azt jelenti, hogy összetevői nagyon vékony szálacskák, amik nagyon hatékonyan szigetelnek és egyúttal könnyen hajlanak és összenyomhatók. A Guard komponens köztes, keményebb rétegeket jelent, amelyek stabilizálják az anyagot és tartósságot biztosítanak annak.

A MICROGUARD változatai:

 • MICROGUARD MAXLOFT - spirál formájú szálakból álló szövet, formájuktól fogva extra felfújtságot, adnak és egyúttal elasztikussá teszik a szövetet. Ezen felül tartalmaz holowfibre szálakat, amik makaróniszerű, belül üres műszálak. Ez a speciális konstrukció egy nagyon jó hőszigetelésű anyagot eredményez, amely technikai ruhákban használatos.
 • MICROGUARD SILVER - microguard szövet egy extra lehelletvékony fémszálakkal megerősítve, amelyek visszaverik a test hőjét, így pajzsként tartják vissza extrém körülmények között a meleget. Extrémebb pehelykabátoknál a pehelyréteg külső felét gyakran egy ilyen MICROGUARD SILVER réteggel védik, hogy a kabát ne legyen annyira érzékeny a nedvességre, de közben ne veszítsen csomagolhatóságából és a tömege se növekedjen. Több vastagságban is megtalálható, a kabát tervezett jellemzői szerint változhat a vastagsága/tömege. Példaképp: Crystal iceguard Women és az Iceguard Coat női kabát

 

 

források: Jack Wolfskin - Company presenation / jack-wolfskin.com / Jack Wolfskin katalógusok

 

© 2021 - Mountex Kft. Minden jog fenntartva. Az oldalt fejleszti a H3 Informatikai Kft.
A Weboldalon található mindennemű tartalom a Weboldal üzemeltetőinek szellemi tulajdonát képezi és a Weboldal üzemeltetői előzetes írásbeli engedélye nélkül sem online, sem nyomtatott formában nem használható fel.

HU / RO / SK