Hírlevél feliratkozás

Minden mezőt tölts ki:

Keresztnév:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!
E-mail:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!

Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
 • Termékek
 • Boltok
 • Fiók
 • Hírlevél
 • Kosár
  Kosár
 • Info

Őrség Nemzeti Park túra

Őrség Nemzeti Park túra

Újra bevesszük Magyarország Nemzeti Parkjait - Őrség

Kedves Látogató! Köszönjük az érdeklődésedet, de ezt a túrát már bejártuk! Figyeld oldalunkat és csatlakozz a következő kalandunkhoz!

Végre szeptembertől folytatódik a Mountex Nemzeti Park túrasorozat, még pedig egy igazán különleges helyre megyünk: az Őrségbe. Ha az időjárás kedvez nekünk, pontosabban a gombáknak, akkor egy szakellenőr segítségével begyűjtjük az ehető kalaposokat, amit az esti bográcsba felhasználunk. A vacsora mellé ráadásul még zenei kíséretet is kapok a szarvasoknak köszönhetően.

A túra időpontja: 2020. szeptember 11 - 13.

Program tervezet

1. nap

 • Egész napos túrára indulunk az Őrség felfedezésére. Először a Szala-menti tanösvényt járjuk végig, majd Szalafőtől az országos kéken a Lugos-patak mentén Kondorfára látogatunk. A faluban lesz frissítési lehetőség, vízkészlet pótlása. Ezután a piros jelzésen folytatjuk a túrát, és a Bárkás-tavi turistapihenőhöz érkezünk, ahol árnyas fák alatt ismét pihenünk egy nagyot. A túra utolsó szakaszán egy vadregényes fenyőerdőben barangolunk majd, és Őriszentpétert érintve érkezünk vissza Keserűszerre. Teljes táv 23 km. Szintemelkedés 360m.
 • Este szarvasbőgés hallgatás és ha szerencsénk van és lesz gomba, akkor gombás bográcsos vacsifőzés lesz tábortűzön. Esős idő esetén a tábori konyhán. Gombaszakellenőr is lesz a csapatban, akitől a gombák világáról is hallhatunk közben néhány érdekességet. Ha nem lesz gomba, akkor kitalálunk valami mást, és bevásárolunk hozzá egy közös főzésre.

2. nap

 • Táborbontás után autókkal átmegyünk a Farkasfa közelében található Hársas-tóhoz és ott sétálunk egy 13 km-es kört, közben megnézzük Csörötnek fölött a Sáfár-hegyi Mária kápolnát és a mellette lévő kis tavat. A túra végén nagy pihenőt tartunk a Hársas-tó partján, meleg és szép időben fürdeni is lehet a tóban, hozz strandcuccot!

Tájékozódás

A túrát túravezetővel járhatod végig, nincs szükség tájékozódási képességekre. Előre megtervezett útvonalon haladunk mindkét nap.

Szállás

Őriszentpéteren a Keserűszeri vendégház mellett található sátortáborban. Ha nem szeretnél sátrazni, akkor van szálláslehetőség a vendégházban, most újították fel, 4 db szoba egyenként 3 ágy plusz egy pótágy kapacitással. A sátrazáshoz nem kell külön foglalni, de a vendégházat mindenkinek magának kell foglalnia. Lehetőség szerint próbáljatok egyeztetni a szállás tekintetében, ne 1 ember foglaljon le egy teljes szobát. Egyéb szálláslehetőség is van a közelben, számos vendégház található a környéken.

Foglaláshoz az elérhetőség: https://www.facebook.com/keseruszerivendeghaz/
Szállásárak: sátorozás 1800 Ft / fő / éj. Vendégház 4500 Ft / fő / éj. IFA most idén nincsen.

A sátrazóknak külön vizesblokk és konyha áll a rendelkezésére.

© 2020 - Mountex Kft. Minden jog fenntartva. Az oldalt fejleszti a H3 Informatikai Kft.
A Weboldalon található mindennemű tartalom a Weboldal üzemeltetőinek szellemi tulajdonát képezi és a Weboldal üzemeltetői előzetes írásbeli engedélye nélkül sem online, sem nyomtatott formában nem használható fel.

HU / RO / SK