Hírlevél feliratkozás

Minden mezőt tölts ki:

Keresztnév:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!
E-mail:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!

Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
 • Termékek
 • Boltok
 • Fiók
 • Hírlevél
 • Kosár
  Kosár
 • Info

G-1000 több ezernyi kaland tette próbára

Az 1966-os grönlandi hegymászó expedíció idejénvált nyilvánvalóvá, hogy az akkori outdoor ruházat nem annyira praktikus, mint amennyire lehetne.
Ake Nordin, a Fjällräven alapítója egy olyan speciális fejlesztésű anyag felhasználásával varrta meg a Fjällräven első öltözékeit, amely túl nehéznek bizonyult könnyű sátrak anyagaként. Méhviasz és paraffin keverékével kezelve azonban az anyag tökéletes, a szabadban remekül használható ruhaanyaggá vált. 

Az anyag a G-1000 nevet kapta, a grönlandi expedíció emlékére. A viasz neve pedig Greenland Wax lett.

A G-1000 a Fjällräven saját, kopásálló és sokoldalú anyaga, egy jól bevált outdoor klasszikus, amely a legkülönfélébb kalandokra lett tervezve az év bármely szakában.
Sűrű szövésű ruhaanyag 65% poliészterből és 35% pamutból készül,és Greenland Wax viasszal van átitatva. A két anyagnak ez a találkozása teszi a G-1000-et rendkívül tartóssá, nagyon jól szellőzővé és széllel, vízzel szemben ellenállóvá.
A G-1000 szúnyogbiztos is (a G-1000 Lite kivételével) és szinte 100%-os védelmet nyújt a nap ultraibolya (UVA és UVB) sugárzása ellen. 

A G-1000-nek négy féle típusa van; mind a négy megtartotta az eredeti szövet előnyeit, de mindegyiknek megvannak a maga sajátos tulajdonságait is. Újrahasznosított poliészterből és organikus pamutból készült Eco változatban is kaphatók.

 • G-1000 Original / G-1000 Eco
  Az eredeti, tartós anyag
   
 • G-1000 Silent / G-1000 Silent Eco
  Csendes és puha
   
 • G-1000 Lite / G-1000 Lite Eco
  Pehelykönnyű és hűvös
   
 • G-1000 Heavy Duty / G-1000 Heavy Duty Eco
  Extra erős anyag

Tökéletes viselet a természet korlátok nélküli felfedezéséhez.

Tedd tartóssá G-1000 ruházatodat

A Greenland Wax révén a G-1000 ruházatát módosíthatod a különféle időjárási viszonyoknak és az otthoni, illetve szabadtéri tevékenységeknek megfelelően.
Minél több viaszt viszel fel, annál jobb lesz a ruha vízlepergető hatása. Egyúttal ezzel a ruha tartósságát és élettartamát is növeled. Kevesebb viasztartalommal a ruházat hűvösebb érzést és maximális légáteresztő képességet kínál.
A viasz eltávolításához a ruhát 40 °C-on kell kimosni.

Waxolás lépései: 

 1. A wax felvitele
  Vegyél a kezedbe egy Greenland Wax tömböt és határozott mozdulatokkal dörzsöld az anyaghoz, hogy vékony egyenletes réteget hagyjon maga után. Ügyelj arra, hogy jól befedje az anyagot.
   
 2. Melegítsd meg a waxot
  Olvaszd bele az anyagba a viaszt egy közees hőmérsékletű vasalóval, gőzölés nélkül (ne felejtsd el gondosan letörölni a vasalót mielőtt más ruhákhoz használnád). Hajszárítót is használhatsz erre a célra. A viasz körülbelül 55-60 °C-on olvad.
  Ismételd meg a waxolást a különösen fokozott impregnálást igénylő felületeken, például a vállrészen, a csuklyán, a térdrészen, a fenékrészen és más, erős igénybevételnek kitett helyen.
   
 3. Viaszolás terepen
  Tartsd a ruhát néhány centire egy stabilan álló főző lángja fölé. Kezd távolabbról, majd lassan haladj közelebb, amíg nem látod, hogy a viasz olvadni kezd. Legyél óvatos, nehogy megégesd az anyagot! 
  Ne tedd a kezed, vagy más testrészed a ruha belsejébe!

© 2022 - Mountex Kft. Minden jog fenntartva. Az oldalt fejleszti a H3 Informatikai Kft.
A Weboldalon található mindennemű tartalom a Weboldal üzemeltetőinek szellemi tulajdonát képezi és a Weboldal üzemeltetői előzetes írásbeli engedélye nélkül sem online, sem nyomtatott formában nem használható fel.

HU / RO / SK