Hírlevél feliratkozás

Minden mezőt tölts ki:

Keresztnév:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!
E-mail:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!

Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
  • Termékek
  • Boltok
  • Fiók
  • Hírlevél
  • Kosár
    Kosár
  • Info

 

Keb Eco-Shell Jacket héjkabát

Fluorkarbon mentes impregnálás

Keb Eco-Shell termékek f luorkarbon mentes impregnációval rendelkeznek.

Környezeti károkat minimalizáló klímakompenzáció

Előállítás során minimálisra csökkentették a károsanyag kibocsájtást.

Könnyedén újrahasznosítható

Kizárólag poliészterből készül, hogy a későbbiekben újrahasznosítható legyen.

Egyes részeken újrahasznosított poliészter

A 2,5 és 3 rétegű anyagok külső részét újrahasznosított poliészterből állították elő.

Keb Eco-Shell

Funkcionális előnyök

vízálló

Keb Eco-Shell még tartós esőben is vízálló

szélálló

Keb Eco-Shell 100%-ban szélálló

páraáteresztő

Hydrofil® membránja hatékonyan vezeti ki a testpárát az anyag külső felületére

kényelmes

A rugalmas anyag kellemes tapintású és természetes módon követi a test mozgását.

Fentarthatósági előnyök

flourkarbon mentes impregnálás

Keb Eco-Shell termékek fluorkarbon mentes impregnációval rendelkeznek.

könnyedén újrahasznosítható

Kizárólag poliészterből készül, hogy a későbbiekben újrahasznosítható legyen.

környezeti károkat minimalizáló klímakompenzáció

Előállítás során minimálisra csökkentették a károsanyag kibocsájtást.

egyes részeken újrahasznosított poliészter

A 2,5 és 3 rétegű anyagok külső részét újrahasznosított poliészterből állították elő.

Keb család

A Keb egy technikai túraruházat sorozat, amelynek tagjait az olyan nagyobb kihívást nyújtó túrákhoz fejlesztették ki, ahol a mozgás szabadsága éppen olyan fontos, mint a tartósság és a védelem a nehéz terep viszontagságai ellen. A szabást körültekintően, részletesen dolgozták ki, a varrásokat pedig úgy helyezték el, hogy csökkenjen a dörzsölődés miatti kopás lehetősége. A ruhák megjárták a Kebnekaise hegy csúcsát (a kollekció neve is innen ered), küzdöttek hóvihar és szembeszél ellen Lappföld hegyeiben, másztak szakadó esőben és leküzdötték a mély havat Japánban.

Keb Eco-Shell

Kis idő elteltével úgy döntöttek, hogy a Keb családot bővíteni kell vízhatlan héjruházattal. Így jött létre a Keb Eco-Shell. Ez egy újonnan kifejlesztett réteges membrán, amely a egyedülállóan hatékonyságra képes a vízhatlanság és a légáteresztés tekintetében. Szövése rugalmassá teszi, így a belőle készült ruhák semmi máshoz nem hasonlíthatóan követik a mozgást. A lényeg azonban az, hogy mindhárom réteg részben újrahasznosított poliészterből készül, gondoskodtak a ruhák gyártása és szállítása során kibocsátott anyagok éghajlatra gyakorolt hatásának ellensúlyozásáról, és kizárólag fluorozott szénhidrogéneket nem tartalmazó impregnálószerek használatáról.

Fluor

A fluorozott szénhidrogéneket gyakran használják szövetek impregnálásához, a víz és a kosz lepergetéséhez. Az impregnálószer módosítja a ruházat felületi feszültségét, így a víz cseppekké alakul és lepereg. A hátránya az, hogy ezek a vegyszerek bizonyítottan más, kevésbé kívánatos tulajdonságokkal is rendelkeznek. A fluorozott szénhidrogének kémiailag stabilak, vagyis nem bomlanak le a természetben, ehelyett terjednek és utat találnak az élő szervezetekbe. Mit áldoznak fel azzal, hogy fluorozott szénhidrogénektől mentes impregnálószert használnak? Ami a hatékonyságot illeti, abból igazán semmit. A vízhatlanságot a membrán biztosítja, az impregnálás szerepe, hogy a ruházat felületét a lehető legszárazabban tartsa. A fluorozott szénhidrogénektől mentes impregnálószer is vízlepergető, de nem annyira ellenálló a zsírral és a kosszal szemben, mint a hagyományos impregnálószerek, és valamivel gyakrabban kell megújítani.

 

A fenntarthatóság milyen szerepet játszik a Fjällräven életében?

A fenntarthatóság köré szerveztük az életünket, a funkcionalitás, a tartósság és időtállóság mellett kiemelten fontosnak tartjuk, hogy a termékeink gyártása során a legkevesebb negatív hatással legyünk a környezetünkre. Szinte a kezdetektől erre építjük üzleti stratégiánkat is, ez az a bizonyos „Fjällräven Út”, amely odáig vezetett, hogy ma már egyetlen termékünk esetében sem élünk a fluorozott szénhidrátokkal (pfc ) történő impregnálással.

Miért tartják fontosnak, hogy vásárlóikat minden egyes technológiai részletbe beavassák?

A tényleges felhasználás határozza meg egy kabát, nadrág vagy sátor funkcionális teljesítményét. Fontosnak tartjuk, hogy vásárlónk tisztában legyenek termékeink technikai paramétereivel, hiszünk abban is, hogy csak a legjobb felszereléssel érhető el a tökéletes élmény, amelyet viszont tönkre is tesz, ha a felhasználó elégedetlen valamelyik gyártmányunkkal. Egy esőkabát például látszólag szükségtelen az afrikai szavannán, de ha tudjuk, hogy a kabát egyszersmind moszkitóhálóként is használható, ráadásul UV-védelemmel is el van látva, akkor már egész más a helyzet.

A Keb Eco-Shellel a korábbiaknál is környezettudatosabbaknak érezhetik magukat a Fjällräven vásárlói?

A Keb Eco-Shell termékek, mint a Fjällräven termékek általában, a nagy teljesítményt szolgálják. Garantálják az optimális szellőzést, ugyanakkor tartósak is. A Keb Eco-Shell használatával azonban tovább léptünk. A tervezéskor a már említett fenntarthatóság lebegett a szemünk előtt, a méregmentes impregnálás mellett arra törekedtünk, hogy olyan megoldást dolgozzunk ki, amellyel részben újrahasznosított forrásból újrahasznosítható anyagokból gyárthassuk termékeinket.

A Keb Eco-Shell kabát a fenntarthatóság ikonjává válhat az outdoor termékek világpiacán?

Abszolút! A pfc -mentes Keb Eco-Shell az időtlen design és tartós minőség olyan ötvözete, amelynek köszönhetően egy ilyen kabátot még az unokáink is szívesen viselnek majd.

Hányan dolgoztak a Keb Eco-Shell kifejlesztésén?

A termékfejlesztés valódi csapatmunka. Az ötletgazda tervezőktől a produkciós csapaton és a fenntarthatósági szakértőkön át a gyakorlati, és nagyon rigorózus teszteket végző outdoor-specialistákig nagyon sokan vettünk részt a munkában. Számtalan munkafolyamaton keresztül csiszolódott a termék, míg az első rajzokból elkészülhettek a boltokba kerülő ruhadarabok.

 

© 2022 - Mountex Kft. Minden jog fenntartva. Az oldalt fejleszti a H3 Informatikai Kft.
A Weboldalon található mindennemű tartalom a Weboldal üzemeltetőinek szellemi tulajdonát képezi és a Weboldal üzemeltetői előzetes írásbeli engedélye nélkül sem online, sem nyomtatott formában nem használható fel.

HU / RO / SK