Hírlevél feliratkozás

Minden mezőt tölts ki:

Keresztnév:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!
E-mail:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!

Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
 • Termékek
 • Boltok
 • Fiók
 • Hírlevél
 • Kosár
  Kosár
 • Info

Ternua - Környezetvédelmi törekvések

A Ternua a kezdetektől fogva elkötelezte magát a fenntarthatóság mellett, ami arra késztette őket, hogy nyitottak maradjanak az új ötletek iránt, valamint alternatív és környezetbarát módszereket keressenek termékeik előállítására.

Plumóm Neokdun

Mit jelent? Rendeltetésszerű használatra már nem alkalmas termékek pehely töltetének újra felhasználása.
A pehely töltet természetes anyag és teljes egészében biológiailag lebomló. Ellenőrzött európai beszállítóktól származik, kezelési és mosási eljárása megfelel a NVP és az EDFA sztenderdeknek.

Újrahasznosítás

Újrahasznosítás

Újrahasznosítás és újra felhasználás

A gyártási folyamatokhoz újrahasznosított alapanyagokat használnak és az elkészült termékeket úgy alkotják meg, hogy maguk is újra felhasználhatók legyenek.
Dryshell anyaguk legalább 50%-ban újrahasznosított poliészter. Szintén gyakran használt szövetük a Pertex Microlight és Quantum, valamint az újrahasznosított Primaloft is.

PFC-mentes termékek

A fluorokarbonok (PFOA/PFOS) gyakran használt vegyületek az outdoor termékek vízlepergető bevonatának alapanyagaként. Ezek az anyagok lassan bomlanak le, felhalmozódnak az élő szervezetekben és súlyos elváltozásokat okoznak. Bejutnak a globális élelmiszerláncba és visszafordíthatatlanul szennyezik minden tagját. Éppen ezért a Ternua 2007 óta más módszert használ a vízlepergető réteg létrehozásához. 2009 óta az új generációs C9 reagenseket alkalmazza, melyeknek sokkal kisebb a környezetre gyakorolt hatása. A Nikwax céggel együttműködve a pehely töltet vízállóságának biztosítására is megoldást találtak.

Bluesign tanúsítványos modellek

A Ternua törekszik arra, hogy minden szezonban készítsen olyan modelleket, amelyek megfelelnek a bluesign szigorú környezetvédelmi követelményrendszerének.

Organikus pamut felhasználása

Termékeik gyártásakor csak olyan pamutot használnak, amely organikus és megfelel a GOTS (Global Organic Textile Standard) szabványnak. A szövet létrehozásához felhasznált gyapotot a termőföld kimerítése nélkül, valamint peszticidek, herbicidek, műtrágyák és mérgező vegyszerek alkalmazását mellőzve termesztik.

Többször használható és papír táskák

A műanyagok jelentik az egyik legnagyobb környezeti problémát. Éppen ezért a Ternua alternatív módszert alkalmaz a csomagolás terén. 2012 óta oxidatív úton lebomló műanyag táskákat használ.
Papír táskáik és a cég által használt irodai papírtermékek újrahasznosított vagy FSC tanúsítványos papírból készülnek.


Együttműködéseik

Tagjai az EOCA-nak (European Outdoor Conservation Association), mely a természetes élőhelyek védelmét tűzte ki legfőbb céljául.

Több, mint 20 éve együttműködnek a Whale and Dolphin Conservation-nel, mely az egyik legaktívabb csoport a bálnák megmentésének terén. 1994-ben a Ternua négy bálnát fogadott örökbe, akik a cég logóját is ihlették. Bat, Half Moon, Navaho és Buckshot a mai napig szeli a hét tengert.

Termékeik gyártásakor a következő anyagokat hasznosítják újra:

 • szőnyegeket
 • halászhálókat
 • műanyag palackokat
 • pehely töltőanyagot
 • kávézaccot
 • gyapjút
 • diót
 • fonalat.

Innovatív fenntartható projekjeik

Redcycle
A baszk tengerpartról származó halászhálók újrahasznosítása outdoor termékek nylon alapanyagaként.

Colorcycle
Természetes festési eljárás, melyhez baszk almaborházakból származó dióhéjat használnak fel.

Seacycle
A baszk tengerpartról összegyűjtött műanyag hulladék újrahasznosítása outdoor termékek technikai szöveteként.


Anyagok és eljárások

WarmshellECO
A Warmshell szövet speciális gyártási folyamat során, újrahasznosított poliészterből készült változata. Jó hőtartást biztosít, gyorsan szárad és rendkívül tartós.

SCafé®
Speciális eljárás, melynek során kávézaccot hordanak fel a szövet szálainak felületére, megváltoztatva annak bizonyos tulajdonságait. A mikroporózus felszín megköti a kellemetlen szagokat, védelmet nyújt az UV sugarakkal szemben és az anyag gyorsabb száradását eredményezi.

Ternua Commitment
A Ternua elkötelezett a környezetvédelem mellett, céljuk bolygónk és a rajta élő emberek védelme. Termékeiket ennek megfelelően tervezik és gyártják.
Mindazokat, melyek alapanyagára legalább az egyik igaz

 • újrahasznosított
 • biológiailag lebomló
 • organikus pamut
 • bluesign® tanúsítványos

Ternua Commitment logóval látják el.


© 2021 - Mountex Kft. Minden jog fenntartva. Az oldalt fejleszti a H3 Informatikai Kft.
A Weboldalon található mindennemű tartalom a Weboldal üzemeltetőinek szellemi tulajdonát képezi és a Weboldal üzemeltetői előzetes írásbeli engedélye nélkül sem online, sem nyomtatott formában nem használható fel.

HU / RO / SK