Hírlevél feliratkozás

Minden mezőt tölts ki:

Keresztnév:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!
E-mail:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!

Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
  • Termékek
  • Boltok
  • Fiók
  • Hírlevél
  • Kosár
    Kosár
  • Info

Aszfalton futás

Aszfalton futás

Minden, amit az aszfalton futásról tudni szeretnél

Te is képes vagy rá! Gondolkoztál már azon, hogy a nagy nemzetközi maratoni futó fesztiválokon hogy lehet, hogy több ezren vesznek részt évről évre, holott Te már az iskolában sem igazán szerettél futni? Mit szerethet annyi ember az aszfalt futásban? Mi abban a jó? Esetleg úgy érzed, hogy ők képesek valamire amire Te nem? Sokan gondolják úgy, hogy nem képesek lefutni több kilométert egyfolytában. Te is köztük vagy? Pedig hidd el, hogy Te is képes vagy rá! Elhatározás szorgalom és kitartás kell hozzá. Ezek rajtad múlnak. Ha ezek megvannak, mi hozzáférhetővé tesszük számodra a megfelelő felszerelést. Minden egyes megtett futó lépéssel, minden egyes teljesített edzéssel, közelebb juthatsz a kitűzött célodhoz. Ahhoz, hogy legyőzd önmagad. A célba érkezéskor ezt a boldogságot lehet leolvasni az arcokról. Ez az a pillanat, amikor bebizonyítják önmaguknak, hogy mégis képesek rá. Te is képes vagy rá! Sokunknak, lakóhelyünkről leghamarabb elérhető, sportolásra alkalmas terület, nem más, mint az aszfaltozott járda. Sokan ugyan ódzkodnak az aszfalton való futástól, de a mai futócipők, eszközök már lehetővé teszik a biztonságos és sérülésmentes edzéseket. Az aszfalton való futás előnye, hogy nem szükséges edzettnek lenni. Kezdőként is tökéletes hely a futáshoz, mert nem kell meredek emelkedőket megmászni. Kevesebb energia befektetéssel, messzebbre juthatsz. A sima talajon nyugodtan elmerülhetsz a gondolataidban, hiszen biztonságosak és kiszámíthatóak a lépéseid. Vágj bele és mi segítünk!

Checklist

Minden felszerelésed megvan az aszfalton futáshoz? Az alábbi listába összegyűjtöttük, hogy milyen ruházatra, lábbelire és egyéb eszközre lehet szükséged.

/Ez egy általános lista, amibe mindent beleírtunk és a tartalmát változtathatod évszaktól, időjárási viszonyoktól, helyszíntől és a saját igényeidtől függően./


Ruházat

Lábbeli

 

Az aszfalt futócipők jellemzői

Kényelmes, puha párnázottság a talpközép részen. Szinte lábra simuló könnyű felsőrész. Minimális, ugyanakkor magas kopásállósággal rendelkező gumikeverék, a talp koptató felületén. Párnázott talpbetét, ami már az első lépésnél jelzi hasznos tulajdonságát. Figyelemfelkeltő színkombinációk, fényvisszaverő elemek a cipő orrán, oldalán, sarkán elhelyezve. Ezek mind a jobb láthatóságot hivatottak jelezni. Könnyű súlyúak, ezáltal gyorsabb haladást tesznek lehetővé, így jobb teljesítményt tudsz nyújtani. Nem utolsó sorban, dizájnos megjelenés. Ezek együtt eredményezik azt, hogy nem csak egy futócipő van rajtad, hanem egy olyan tárgy, amiben imádsz lenni, amiben felvillan a szabadság különleges érzése és élvezheted az életet.

A megfelelő méret kiválasztásához tanácsainkat itt találod.


Pár jó tanács

Ha teheted, edzéseid számára válassz lehetőleg a közúti forgalomtól mentes, csendes területet, parkot. Egyre több helyen alakítanak ki közösségi rekortán borítású futópályákat. Iktasd be a futó edzéseidbe! Jól esik a lábaidnak, testednek-lelkednek, ha puha cipőben, puha talajon futsz. Ez a kombináció, jól jöhet esetleges sérülés utáni visszatérés esetén is, de még inkább azért, hogy ezt megelőzd. Időnként változtasd meg a megszokott útvonalat, ahol futni szoktál. Legyen pár megszokott útvonalad, de kalandozz el néha. Ha időnként az iramot is váltogatod, észre fogod venni, hogy nem is olyan unalmas sport ez a futás, mint ahogy azt a “nem futók” állítják. Rengetegen futnak világszerte, ha kitartó vagy, megérted majd miért. Nem kell rögtön kilométereket futni. Tűzz ki magadnak minimális célokat! Hidd el, hogy ezek sikeres teljesítése is örömmel fog eltölteni! Ezután kis lépésenként ugyan, de jöhetnek a nagyobb kihívások. Már azzal is sokat teszel az egészségedért, ha kis futás, nagy séta, variációt alkalmazod. Ha életmód váltásként tekintesz a futásra, akkor nincs hova sietni, mert a pozitív élettani hatások előbb-utóbb úgyis jönni fognak. A futás, nagyon aktív sport. A mozgás során a test sok hőt termel. Télen olyan öltözékben indulj neki a napi távodnak, hogy inkább egy picit fázós érzésed legyen. Ne aggódj, pár perc után már kellemesen fogod érezni magad. Nyáron is kerüld a túlöltözöttséget! A nyári napsütésben könnyen okozhat problémát. Előfordulhat, hogy rossz látási viszonyok mellett is futunk. Szürkületben, sötétben, esőben, ködben. Ne feledd! Attól, hogy Te látod a másikat, nem biztos, hogy Ő is lát téged. Légy óvatos és körültekintő! Állítólag, ez is szerepel a hosszú élet titkai között.


Online tanácsadás chaten és videón

Online tanácsadás chaten és videón

Gyors kézbesítés akár 2-4 napon belül

Gyors kézbesítés akár 2-4 napon belül

Ingyenes kiszállítás, csere és visszaküldés

Ingyenes csere és visszaküldés

60 napos cseregarancia

60 napos cseregarancia

© 2022 - Mountex Kft. Minden jog fenntartva. Az oldalt fejleszti a H3 Informatikai Kft.
A Weboldalon található mindennemű tartalom a Weboldal üzemeltetőinek szellemi tulajdonát képezi és a Weboldal üzemeltetői előzetes írásbeli engedélye nélkül sem online, sem nyomtatott formában nem használható fel.

HU / RO / SK