Hírlevél feliratkozás

Minden mezőt tölts ki:

Keresztnév:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!
E-mail:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!

Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
  • Termékek
  • Boltok
  • Fiók
  • Hírlevél
  • Kosár
    Kosár
  • Info

Tippek, tanácsok zokni vásárláshoz

Sebők Dóra, Gábri György | Frissítve: 2020. április 3.

A feltört, hólyagos láb, hamar a túra feladására kényszeríthet. Egy jól illeszkedő, optimális vastagságú túra zokni azonban védi a lábad a dörzsölésétől és száraz, komfortos érzést biztosít. Hideg időben még fontosabbak a végtagjaid védelmére szolgáló kiegészítő ruhadarabok használata, mert a szervezeted lehűlése onnan is generálódhat, ezért a jó zokni viselése ugyanolyan esszenciális, mint az ideális lábbeli kiválasztása.

A megfelelő zokni kiválasztása

Sport zoknik

Vékony, könnyű, gyorsan száradó anyagokból készülnek. A bőrfelületről elvezetik a nedvességet, így különösen ajánlottak az aktív sporttevékenységekhez. Manapság egyre gyakoribb a merinóból készült zoknik preferenciája, hisz természetes alapanyag, antibakteriális és gyorsan szárad. Nem utolsó sorban még nedvesen is melegen tartja a lábat.

Könnyű túra zoknik

Ebben a kategóriában, a könnyű túrázásokhoz ajánlott termékeket találod. Vastagabbak, melegebbek és tartósabbak, mint a sport zoknik, de kényelmes viseletnek érezzük még melegebb időjárási viszonyok között is. Az izzadtságot jól elvezetik, így segítik a lábbeli szellőzését és ezáltal a láb szárazon tartását.

Közepes vastagságú zoknik

Vastagabbak és általában melegebbek, mint a könnyű túra zoknik. A lábujjaknál és a saroknál megerősített szövésűek, a kényelmesebb viselés érdekében. Vékony, alsó thermo zoknival együtt kombinálva még melegebb viselet lehet.

Vastag zoknik

A legvastagabb szövésű, leginkább megerősített, legmelegebb és legkomfortosabb zoknik. Hosszú, nehéz hátizsákos túrákon, hideg időjárásban ez a kategória a legjobb választás. Ezek a zoknik kifejezetten téli, zord időre lettek kifejlesztve. Vadlesen való használat közben, vagy egy lappföldi séta során sem fogsz fázni bennük. Nagy részük gyapjúból készül mely kellemes hőérzetet biztosít, fagyos körülmények között is.

Fűthető zoknik / talpbetétek/melegítő párnák

Ha tudod, hogy nagyon fázós vagy és nagyon hideg helyre készülsz, adott esetben még kevés mozgás is várható, és szükséged lesz valamire, hogy melegen tartson, akkor ezt a kategóriát neked találták ki. Léteznek már fűthető zoknik és talpbetétek, melyeknek akkumulátor biztosítja az energiaellátását. Telefonnal szinkronizálhatod és beállíthatod a számodra kellemes hőfokot. Fellelhető olyan párna is, amit a lábujjaidhoz tehetsz és több órán keresztül biztosítja nekik a meleget

Kompressziós szárak

Futásnál, főleg a hosszú távú futásnál teljesítménynövekedést tud nyújtani a kompressziós szár. Segíti az izmok frissen tartását, és vérkeringését, kompressziós hatása miatt több oxigént juttat az izmokhoz. Ezáltal jobban bírod a futást és a sérülés veszélye is csökken.

© 2021 - Mountex Kft. Minden jog fenntartva. Az oldalt fejleszti a H3 Informatikai Kft.
A Weboldalon található mindennemű tartalom a Weboldal üzemeltetőinek szellemi tulajdonát képezi és a Weboldal üzemeltetői előzetes írásbeli engedélye nélkül sem online, sem nyomtatott formában nem használható fel.

HU / RO / SK