Hírlevél feliratkozás

Minden mezőt tölts ki:

Keresztnév:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!
E-mail:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!

Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
  • Termékek
  • Boltok
  • Fiók
  • Hírlevél
  • Kosár
    Kosár
  • Info

Melyik botot válaszd

Sokan felteszik a kérdést az oktatásokon, hogy melyik botot javaslom megvételre. Ilyenkor el szoktam mondani a különböző botok ismérveit és a döntés mindig a vásárlóé!

Szerintem előny, ha az ember a vásárlás előtt megpróbálkozik a nordic walkinggal. Az oktatásokon kiválasztjuk a megfelelő botméretet - használat közben is kiderül, hogy melyik is a jó magasság az adott személynek.

A gyakorlat után mindenki eldöntheti, az adott oktató segítségével, hogy ő mennyit áldoz erre a sportra, milyen rendszerességgel szeretné űzni és egyes alkalmakkor milyen távokat tervez, milyen terepen. Felméri a saját fizikai lehetőségeit és végig tudja gondolni, milyen szintre kíván eljutni a nordic walkinggal!

Én mindenképpen a fix botot ajánlom, mert általában könnyebbek, mint az ugyanolyan kategóriájú teleszkópos botok. Kizárja a teleszkóp helytelen használata miatt kialakuló baleseteket, kellemetlenségeket (nem jól beállított magasság, a bot váratlan összecsúszása stb.). A teleszkópos botok azonban nagyon hasznosak az oktatásokon, rendezvényeken, a variálható hossz miatt és jó lehetőség a gyermekeknek is! Persze a fix bot hátránya lehet, hogy kissé nehezebb a szállítása!

A botok típusai

Az alumínium botokat inkább a kezdőknek ajánljuk, míg a carbonos botokat  az elkötelezettebb nordicosoknak! A carbonszázalék növekedésével csökken az erőhatás a vállakon és karokon.

A cég a botjait már minden esetben kényelmes és könnyen lepattintható kesztyűkkel gyártja, melyek hosszas használat után cserélhetők is. Az adott méretek különböző színekben és grafikával léteznek, így mindenki kedvére válogathat az elvárásai szerint!
 
Jó sportolást!

Üdvözlettel: Somody Beáta INWA oktató
 

© 2020 - Mountex Kft. Minden jog fenntartva. Az oldalt fejleszti a H3 Informatikai Kft.
A Weboldalon található mindennemű tartalom a Weboldal üzemeltetőinek szellemi tulajdonát képezi és a Weboldal üzemeltetői előzetes írásbeli engedélye nélkül sem online, sem nyomtatott formában nem használható fel.

HU / RO / SK