Hírlevél feliratkozás

Minden mezőt tölts ki:

Keresztnév:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!
E-mail:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!

Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
  • Termékek
  • Boltok
  • Fiók
  • Hírlevél
  • Kosár
    Kosár
  • Info

Túratipp: Áfonyás tanösvény

Áfonyás tanösvény

Kétvölgyben tényleg két völgy van. És fölöttük a magaslaton egy csoda szép kilátótorony, ahonnan nagy távolságra ellátunk. A kilátóhoz kocsival is el lehet menni, de miért ne mennénk oda kocsival? Azért, mert ha Orfaluból indulunk akkor bejárhatunk egy boszorkányos tanösvényt, és egy látogatóközpontot is útba ejthetünk, sőt egy gyógyfüves teaházat is. 8 km-t igazán megér.

Orfaluban a teaház melletti parkolónál meg is állhatunk. Két tanösvényt ütünk egy csapásra, ha dél felé, az országhatár irányában indulunk a harangláb mellett és az Áfonyás tanösvényen megyünk a határig, majd a zöldre jobbra fordulva Kétvölgy felé vesszük az irányt. A határátkelőnél ismét jobbra fordulva a piroson érjük el a kilátót a dombtetőn. Ha felmászunk rá, nem csak a környéket látjuk, hanem Ausztria sok jellegzetes hegyét és várát is megkereshetjük, ebben nagy segítséget nyújt a kilátó korlátjára szerelt panoráma térkép. Ha vízre van szükségünk, egy kicsit tovább sétálhatunk a falu felé, az első házaknál bolt, kocsma és nyomós kút is található. Visszafelé a zöldön megyünk egy darabon, amerről jöttünk, majd a piros jelzést követve rátérünk a Rókagomba és a Boszorkány tanösvényre, amely Orfalu eléréséig bevezet minket a szlovén rémségek népi hiedelmeinek világába. Az erdőben találunk egy pihenőt is, ahol a piros négyzet jelzésre fordulva visszaérünk az Orfalui látogatóközpontba, ahol múzeumot is láthatunk a boszorkányokról, szellemekről, na és a helyi ipar- és népművészetbe is betekinthetünk.

Távolság

8,0 km

Szint

87 m

Nehézség

2Címkék: Családdal, Dombos terep, Jól jelzett túra, Kilátó, Nyomós kút, Ösvény, Szálláslehetőség, Szép kilátás, Tanösvény


Töltsd le iPhone vagy Android készülékedre!

Túratippek egy alkalmazásban

Túratippek appstore

Túratippek google play

© 2021 - Mountex Kft. Minden jog fenntartva. Az oldalt fejleszti a H3 Informatikai Kft.
A Weboldalon található mindennemű tartalom a Weboldal üzemeltetőinek szellemi tulajdonát képezi és a Weboldal üzemeltetői előzetes írásbeli engedélye nélkül sem online, sem nyomtatott formában nem használható fel.

HU / RO / SK