Hírlevél feliratkozás

Minden mezőt tölts ki:

Keresztnév:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!
E-mail:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!

Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
  • Termékek
  • Boltok
  • Fiók
  • Hírlevél
  • Kosár
    Kosár
  • Info

Túratipp: Bakonybél - Csehbánya

Bakonybél - Csehbánya

A Magas-Bakony talán legszebb és legérintetlenebb részén vezet keresztül utunk, számos vadlétrával és kitett mezővel. Nagy melegben érdemes több vizet magunkkal vinni és sapkát viselni.

A Magas-Bakony legszebb és legérintetlenebb része kerül ezen a túrán bejárásra. Csupa erdő, csupa vadon, nagy kiterjedésű szálerdők és óriási rétek világa ez. Utunk első látnivalója a Bakonybél szélén található Szent Gellért püspök emlékére emelt kápolna és kálvária. A létrehozott mesterséges tó partján lehetőségünk van egy pillanatra megpihenni egy padon és élvezni a hely sugározta nyugodtságot.
Néhány km megtétele után a Ráktanya kulcsosházhoz érkezünk, majd átkelünk a Rend-kő nyergén és ereszkedni kezdünk a piros jelzésen a Gella-patak völgyébe. Utunkat sok vadlétrás szakasz keresztezi. Óriási mezőkön haladunk keresztül, majd rátérünk a piros kereszt jelzésre, amin beérkezünk Csehbányára. A faluban nincsen nyitva tartó bolt, de vízvételi lehetőség igen.

Távolság

17,1 km

Szint

518 m

Nehézség

2Címkék: Dombos terep, Közepesen jelzett túra, Nyomós kút


Töltsd le iPhone vagy Android készülékedre!

Túratippek egy alkalmazásban

Túratippek appstore

Túratippek google play

© 2021 - Mountex Kft. Minden jog fenntartva. Az oldalt fejleszti a H3 Informatikai Kft.
A Weboldalon található mindennemű tartalom a Weboldal üzemeltetőinek szellemi tulajdonát képezi és a Weboldal üzemeltetői előzetes írásbeli engedélye nélkül sem online, sem nyomtatott formában nem használható fel.

HU / RO / SK