Hírlevél feliratkozás

Minden mezőt tölts ki:

Keresztnév:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!
E-mail:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!

Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
  • Termékek
  • Boltok
  • Fiók
  • Hírlevél
  • Kosár
    Kosár
  • Info

Túratipp: Bánkút - Szentlélek

Bánkút - Szentlélek

Hosszú túra a Bükk ismert részein. Rutinos túrázóknak ajánlott, egész napos program, szép kilátópontokkal. Tömegközlekedéssel ajánlott.

Túránk Lillafüredről indul, az 5-ös busz állomásáról. A sárga jelzést követve végigtúrázunk a meredek, néha nehezen járható Vesszős-völgyön. Innen a piros, majd a piros kereszten, könnyen járható erdei utakon (Kühne Andor út) haladunk Jávorkútig. Jávorkúton lehetőség van az étteremben enni, de lehet tüzet rakni és forrás is található.
Jávorkúttól a piros jelzésen haladunk tovább, Csipkéskúton keresztül Bánkút felé. Bánkúton szálláslehetőség van, a síház épületében meleg ételt is adnak. Már csak pár perc a Bálványon található Petőfi-kilátó, aminek felső szintjéről még a legnagyobb ködben is gyönyörű a kilátás, ellátni a Mátráig vagy akár a Tátra magas hegyei felé.
A Bánkúti síháztól a piros jelzés visszafordul a város felé, erre haladunk tovább. A Czékus útnak nevezett szakasz szép fenyvesen halad keresztül. Egészen Szentlélekig követjük a jelzést. Itt található a híres pálos kolostorrom és egy újabb turistaház.
Szentlélektől pár percre a kék jelzésen haladva találhatóak a Látó-kövek, újabb kitekintési lehetőség a szlovák hegyek felé. Párszáz méter után a sárga jelzésen folytatjuk a túrát, néha keresztezve a Miskolctól Mályinka felé haladó aszfaltos utat.
A Csókási pihenő után a piros jelzésen haladva a Dolka-hegy és a Szeleta-tető érintésével jutunk vissza a város határáig. A Bedő Albert-hegynél érdemes kimenni a Molnár-sziklára, ahonnan visszatekinthetünk a szép lillafüredi Palotaszállóra. A túra Miskolc szélén, az 1-es busz végállomásánál ér véget.

Távolság

31,1 km

Szint

1005 m

Nehézség

5Címkék: Jól jelzett túra, Meleg étel, Menedékház, Meredek terep, Profi, Szálláslehetőség, Szép kilátás, Sziklás, Turistaház, Tűzrakási lehetőség


Töltsd le iPhone vagy Android készülékedre!

Túratippek egy alkalmazásban

Túratippek appstore

Túratippek google play

© 2022 - Mountex Kft. Minden jog fenntartva. Az oldalt fejleszti a H3 Informatikai Kft.
A Weboldalon található mindennemű tartalom a Weboldal üzemeltetőinek szellemi tulajdonát képezi és a Weboldal üzemeltetői előzetes írásbeli engedélye nélkül sem online, sem nyomtatott formában nem használható fel.

HU / RO / SK