Hírlevél feliratkozás

Minden mezőt tölts ki:

Keresztnév:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!
E-mail:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!

Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
  • Termékek
  • Boltok
  • Fiók
  • Hírlevél
  • Kosár
    Kosár
  • Info

Túratipp: Bárkás-tavi pihenő

Bárkás-tavi pihenő

Ispánk egy különleges fekvésű falu, a patak két oldalán lévő dombokon kialakult nyugati és keleti szer egymást nézi a völgy felett. Sajátos oválisan kör alakú főutcáján körbejárhatjuk az egész települést és a Közelben lévő mocsaras Bárkás-tóhoz is ellátogathatunk. Rövid, kevés szint, és nagyon jó piknik hely is.

A faluban igen nagy nyugalom honol, és a csodálatos környezet ideális pihenő hellyé varázsolja. Sok szép vendégház várja a turistákat, így a szállás lehetőség is biztosított. A nyugati szer turista pihenőjétől érdemes elkezdeni a sétát, a piros jelzés is mutatja a helyes irányt. Leereszkedünk a domboldalon a patakvölgybe, majd átkelve a patakon a szemközti dombra felsétálva máris a keleti szeren találjuk magunkat. Itt a jelzett ösvény a házak között kikanyarodik a kaszállókra, majd egy újabb völgyecskébe lefutva eléri az erdőt. Rövid sétával felfelé az erdőben elérjük az Iváncról Őriszentpéterre vezető országutat, amit keresztezünk, majd meg is látjuk a Bárkás-tó természetvédelmi terület tábláját és magát a tavat is. Illetve a nádast, hiszen, nem nagyon van nyílt vízfelület. Viszont még pár száz méter megtétele után egy turistaparadicsomba illő erdei pihenőhelyet találunk, ahol rengeteg pad, asztal és tűzrakóhely van egy óriási réten. Vízvételi lehetőség viszont nincsen, azt a faluból kell idehozni. Tökéletes szalonnasütő, vagy akár bográcsozó hely. Visszafelé ugyancsak a piros jelzést használhatjuk, de a faluba visszaérve érdemes a teljes kört körbejárva a nyugati szer felé visszatérni. A faluban nagyon szép őrségi parasztházakat lehet látni.

Távolság

5,0 km

Szint

62 m

Nehézség

2Címkék: Családdal, Dombos terep, Gyerekbarát, Jól jelzett túra, Kezdő, Nyomós kút, Ösvény, Szálláslehetőség, Tanösvény, Tűzrakási lehetőség


Töltsd le iPhone vagy Android készülékedre!

Túratippek egy alkalmazásban

Túratippek appstore

Túratippek google play

© 2021 - Mountex Kft. Minden jog fenntartva. Az oldalt fejleszti a H3 Informatikai Kft.
A Weboldalon található mindennemű tartalom a Weboldal üzemeltetőinek szellemi tulajdonát képezi és a Weboldal üzemeltetői előzetes írásbeli engedélye nélkül sem online, sem nyomtatott formában nem használható fel.

HU / RO / SK