Hírlevél feliratkozás

Minden mezőt tölts ki:

Keresztnév:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!
E-mail:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!

Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
  • Termékek
  • Boltok
  • Fiók
  • Hírlevél
  • Kosár
    Kosár
  • Info

Túratipp: Budakeszi – Makkosmária - Virágvölgy

Budakeszi – Makkosmária - Virágvölgy

Könnyű séta Budakeszi keleti oldalán, ahol út közben rengeteg pihenőt találunk, és meglátogatjuk a makkosmáriai Angyalok királynéja kegytemplomot.

Budakeszi központjából a Fő térről indulunk és egyenesen a hegy felé vesszük az irányt a piros kereszt jelzést követve. Az erdőszélre érve több választási lehetőségünk is lesz, folytathatjuk a piros kereszten, vagy mehetünk a Mária Úton is.
Bármelyiket is választjuk a cél a piros jelzés elérése, amelyen jobbra fordulva el is érjük a Angyalok királynéja templomot, amelyet egy csodálatos jelenés nyomán építettek ide. A történentét érdemes elolvasni a bejáratnál, sőt odabent meg is nézhetjük a történetben szereplő szent fa megmaradt részét. A templom melletti tisztáson számos tűzrakóhely és pihenőpad található, akár piknikezésre is alkalmas.

A folytatásban a zöld kereszt jelzésen indulunk a Virág-völgy felé, és közben érintjük a Normafát is. A Jánoshegyi útról a Budai Sport Hotel épülete mellett kanyarodunk vissza a Virág-völgy felé, egy jelzetlen ösvényen jutunk el a Budapest Gyermekvasút János-hegyi megállóhoz. Itt ismét keresztezzük a piros jelzést, de nem azon megyünk tovább, hanem változatlanul egy jelzetlen ösvényt követünk, míg el nem érjük Budakeszi szélét. Pár méter után a Mária Út jelzésére kanyarodunk és visszaérkezünk a Fő utcára. Az út menti parkosított részen térünk vissza a kiindulópontra.

Távolság

7,2 km

Szint

245 m

Nehézség

2Címkék: Családdal, Dombos terep, Gyerekbarát, Kezdő, Közepesen jelzett túra, Ösvény, Szép kilátás, Tűzrakási lehetőség


Töltsd le iPhone vagy Android készülékedre!

Túratippek egy alkalmazásban

Túratippek appstore

Túratippek google play

© 2021 - Mountex Kft. Minden jog fenntartva. Az oldalt fejleszti a H3 Informatikai Kft.
A Weboldalon található mindennemű tartalom a Weboldal üzemeltetőinek szellemi tulajdonát képezi és a Weboldal üzemeltetői előzetes írásbeli engedélye nélkül sem online, sem nyomtatott formában nem használható fel.

HU / RO / SK