Hírlevél feliratkozás

Minden mezőt tölts ki:

Keresztnév:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!
E-mail:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!

Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
  • Termékek
  • Boltok
  • Fiók
  • Hírlevél
  • Kosár
    Kosár
  • Info

Túratipp: A Budaörsi-kopárok vonulatán

A Budaörsi-kopárok vonulatán

Ha nem akarsz sokat utazni a fővárosból, akkor íme egy nagyon közeli családbarát túra, amit a Frankhegyi turistaház vacsorájával érdemes megkoronázni.

A túra a KFKI-tól indul a sárga sáv jelzésen, és enyhén lejtős erdő borította hegyoldali ösvényen vezet egészen az érdekes formájú Sorrento-sziklákhoz. Ha itt először jár valaki, akkor biztosan megállásra kényszerül, már csak a meglepetéstől is, hiszen az erdőben egyszer csak a semmiből bukkannak fel ezek a képződmények.
A sárga jelzésen még 200-300 métert haladunk, majd megkeressük balra az erdőben azt a jelzetlen utat, ami meredeken felfele elvezet a Szekrényes-hegyre. Innen szép kilátás nyílik előttünk a Kopárokra és a környező hegyekre. Innen egyenesen ereszkedünk lefele és elérjük a piros kereszt jelzést, majd a piros sávot. Ha ezen maradunk, akkor visszaérünk a kiinduló pontra. De ha a sárga kör jelzést választjuk, akkor a Piktortégla üregek mentén újabb szép kilátóhelyet érintünk, majd a piros körrel jelzett úton jobbra fordulva elérkezünk a Frankhegyi turistaházhoz. Innen a piros kör jelzésen jutunk vissza a kiindulásra.

Távolság

8,1 km

Szint

252 m

Nehézség

3Címkék: Családdal, Dombos terep, Gyerekbarát, Jól jelzett túra, Kezdő, Kőfejtő, Meleg étel, Nagy melegben nem ajánlott, Nyomós kút, Ösvény, Szép kilátás, Sziklás, Tanösvény, Túrabottal ajánlott, Turistaház, Tűzrakási lehetőség


Töltsd le iPhone vagy Android készülékedre!

Túratippek egy alkalmazásban

Túratippek appstore

Túratippek google play

© 2021 - Mountex Kft. Minden jog fenntartva. Az oldalt fejleszti a H3 Informatikai Kft.
A Weboldalon található mindennemű tartalom a Weboldal üzemeltetőinek szellemi tulajdonát képezi és a Weboldal üzemeltetői előzetes írásbeli engedélye nélkül sem online, sem nyomtatott formában nem használható fel.

HU / RO / SK