Hírlevél feliratkozás

Minden mezőt tölts ki:

Keresztnév:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!
E-mail:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!

Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
  • Termékek
  • Boltok
  • Fiók
  • Hírlevél
  • Kosár
    Kosár
  • Info

Túratipp: Bükkszentlélek - Látó-kő

Bükkszentlélek - Látó-kő

Bükkszentlélek egy igazán magas energiaszintű hely a Bükkben, nem véletlenül építette ide a Pálos-rend a szentléleki kolostort az 1300-as években. Teljes mértékben alkalmas egy jó kis családi kirándulásra, ha autóval érkezünk ide, a sok látványosságot körbe lehet járni nagy szintemelkedések nélkül akár egy terep babakocsit tologatva is.

A szentléleki parkolóból indulhatunk a kolostor felé is, és az északi Látó-kő felé is, mindkét irány körbejárható sorrendiség nélkül is. Ha észak felé vesszük az irányt, akkor 100 méter séta az országút mellett, majd a turista park után balra a kék jelzésre kanyarodva már meg is pillanthatjuk a szerelmesek fáját. Innen pár lépés lefelé a Látó-kő, ahonnan csodás kilátás nyílik a Bükk északi lejtőire, és a Lázbérci-víztározóra. Igaz, ehhez a kilátáshoz fel kell mászni a sziklára. Ha ugyanezen az úton még lejjebb merészkedünk – néhány kidőlt fa és egy kisebb lejtő miatt – babakocsival ez már problémásabb, akkor lejutunk a Mária-forráshoz, ahol hűs vízből frissíthetjük a kulacsot.

Visszasétálva a műútra, most a másik oldal felé vesszük az irányt és a piros jelzésen lesétálunk a kolostorhoz és a mellette működő hotelhez, ahol meleg étel és szállás is biztosított. A kolostor magas falai még ma is állnak, sőt jelenleg folynak régészeti és helyreállító munkálatok is. A kolostor alatt egy kicsit lejjebb megkereshetjük a déli Látó-követ, amelyről ugyan kilátás nincsen, sőt még felmászni se nagyon lehet rá, de az óriási sziklatömb nagyon megkapó látvány az erdő fái között. Innen a kék jelzést követve még lejjebb merészkedhetünk, további 800 méter séta után felkereshetjük a Jubileumi-forrást is és a pihenőt mellette. Szintén iható, finom hideg víz folyik belőle. Innen nem nehéz visszasétálni sem a kolostorhoz, nem nagy az emelkedő.

Távolság

5,1 km

Szint

194 m

Nehézség

1Címkék: Babakocsival, Családdal, Dombos terep, Forrás, Gyerekbarát, Jól jelzett túra, Kéktúra, Kezdő, Kilátó, Meleg étel, Ösvény, Szálláslehetőség, Szép kilátás, Sziklás, Turistaház


Töltsd le iPhone vagy Android készülékedre!

Túratippek egy alkalmazásban

Túratippek appstore

Túratippek google play

© 2021 - Mountex Kft. Minden jog fenntartva. Az oldalt fejleszti a H3 Informatikai Kft.
A Weboldalon található mindennemű tartalom a Weboldal üzemeltetőinek szellemi tulajdonát képezi és a Weboldal üzemeltetői előzetes írásbeli engedélye nélkül sem online, sem nyomtatott formában nem használható fel.

HU / RO / SK