Hírlevél feliratkozás

Minden mezőt tölts ki:

Keresztnév:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!
E-mail:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!

Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
  • Termékek
  • Boltok
  • Fiók
  • Hírlevél
  • Kosár
    Kosár
  • Info

Túratipp: Burok-völgy

Burok-völgy

Gyönyörű vadregényes szurdoktúra, kevés szinttel, látványos sziklafalakkal. A 12 km hosszú szurdok akár egyben is végigjárható, de most egy 9 km-es körtúrát javaslunk.

A Burok-völgy a geológia csodája. Különös patkó alakja miatt eléggé lehetetlen, hogy repedéssel keletkezzen, bár sokáig így gondolták róla, mostanra kiderült, hogy tektonikai mozgások, földterületek süllyedése és emelkedése hozták létre.

Bakonykútiból indulunk a kék kereszt jelzésen, amely egyenesen bevezet a szurdokba. A bejárattól nem messze a kereszt jelzés összetalálkozik a piros sávval, nekünk ezen kell tovább mennünk a szurdok alján. A falak hamar összeszűkülnek és a sziklákkal teleszórt szurdokban folytatjuk a sétát. Vízfolyás nincsen a szurdokban, ezért az is rögtön kizárható, hogy a víz mosta volna ki. A csúcs hegy tövében érkezünk meg a Rózsa Sándor-barlanghoz. Innen nem messze egy ösvény felvezet a szurdok fölött haladó kék jelzésre, amelyen vissza tudunk majd menni a faluba, a fáradtságunkra és erőnlétünkre van bízva meddig megyünk a völgybe. A haladást több helyen a keresztbe dőlt fák nehezítik, ezeken át kell mászni. Dzsungelszerű, sajátos növényvilága miatt nem túl könnyű terep, de bárhol vissza lehet fordulni.

Távolság

9,7 km

Szint

126 m

Nehézség

3Címkék: Családdal, Dombos terep, Jól jelzett túra, Kéktúra, Nyomós kút, Ösvény, Szálláslehetőség, Szép kilátás, Sziklás, Tanösvény, Tűzrakási lehetőség


Töltsd le iPhone vagy Android készülékedre!

Túratippek egy alkalmazásban

Túratippek appstore

Túratippek google play

© 2021 - Mountex Kft. Minden jog fenntartva. Az oldalt fejleszti a H3 Informatikai Kft.
A Weboldalon található mindennemű tartalom a Weboldal üzemeltetőinek szellemi tulajdonát képezi és a Weboldal üzemeltetői előzetes írásbeli engedélye nélkül sem online, sem nyomtatott formában nem használható fel.

HU / RO / SK