Hírlevél feliratkozás

Minden mezőt tölts ki:

Keresztnév:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!
E-mail:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!

Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
  • Termékek
  • Boltok
  • Fiók
  • Hírlevél
  • Kosár
    Kosár
  • Info

Túratipp: Csákvár - Vadászkápolna

Csákvár - Vadászkápolna

Csákvár nincsen Vadászkápolna nélkül! Mert ha már erre járunk, érdemes kisétálni oda, hiszen egy vízszintes sétányon megtehető, a gyerekek futkározhatnak, és szalonnát is süthetünk, ha éppen olyan az idő.

A Csákvári Eszterházy kastély előtti parkolóból indulunk. A kastélyban kórház működik, de az angolpark sétányai egész évben díjtalanul látogathatóak. Érdemes belevenni a sétába. A park mellet a sárga jelzésen kell elindulnunk, a kastély mögötti részen is sétány szerű ösvényeken közlekedhetünk, egy lovarda is működik itt. A jelzés végig nagy mezőkön halad, kisebb erdőfoltok között. Egy hatalmas tisztás szélén találjuk meg a Vadászkápolnát, amely egy névnapi ajándék volt. Ugyanis az eredetit Gróf Eszterházy János építtette felesége, Anna névnapjára, mert szeretett itt időzni a birtok hátsó szegletében. A 19. században már vadászkápolnának használták, a világháború után teljesen lepusztult. 1998-ban elkezdték felújítani, így most teljes pompájában várja a kirándulókat. A harangtorony kis csigalépcsőjén feljuthatunk az emeleti teraszra is. Mellette pihenő és tűzrakóhely található. Akinek van kedve egy nagyobb kiránduláshoz is, az tovább a sárga jelzésen felkeresheti a Pamlag-völgyi hasadékbarlangot, ahonnan szép kilátás nyílik a völgyre. Ugyanazon az úton térünk vissza a a kastélyhoz, amelyiken jöttünk, illetve kipróbálhatjuk a tövvi ösvényt is, amely a park felé vezet.

Távolság

4,5 km

Szint

48 m

Nehézség

1Címkék: Babakocsival, Családdal, Gyerekbarát, Jól jelzett túra, Kezdő, Ösvény, Sík terep, Tűzrakási lehetőség


Töltsd le iPhone vagy Android készülékedre!

Túratippek egy alkalmazásban

Túratippek appstore

Túratippek google play

© 2021 - Mountex Kft. Minden jog fenntartva. Az oldalt fejleszti a H3 Informatikai Kft.
A Weboldalon található mindennemű tartalom a Weboldal üzemeltetőinek szellemi tulajdonát képezi és a Weboldal üzemeltetői előzetes írásbeli engedélye nélkül sem online, sem nyomtatott formában nem használható fel.

HU / RO / SK