Hírlevél feliratkozás

Minden mezőt tölts ki:

Keresztnév:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!
E-mail:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!

Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
  • Termékek
  • Boltok
  • Fiók
  • Hírlevél
  • Kosár
    Kosár
  • Info

Túratipp: Csesznek - Kőárok

Csesznek - Kőárok

Vadregényes vár- és szurdoktúra. Nincs túl sok szint benne, viszont az Ördög-árokban vannak nehezen mászható sziklás részek, egy rövid szakaszon drótkötél biztosítással. Jó lépésbiztonsággal indulj neki.

A Cseszneki vár bejáratától indul a túra és délkeletnek indulva a zöld jelzést követve hagyjuk el a falut. Rövid szakaszon aszfalton sétálunk, aztán a jelzés bekanyarodik az erdőbe és a Kő-árokban folytatja az útját. Ez a szurdok magas sziklafalak között kanyarog, de az ösvény jól járható az alján, kényelmes erdei gyaloglás. A 2,7 km szurdok másik végén, Gézaháza közelében kellemes turista pihenőt találunk fedett esőbeállóval és tűzrakóhellyel. Ha piknikezni szeretnénk itt, előzetesen tájékozódjunk a tűzgyújtási tilalmakról, és tartsuk be a tűzrakási szabályokat. Ha könnyű sétát szeretnénk, innen visszamehetünk a Kő-árkon, vagy a piros kereszt jelzésen, amely az árok keleti peremén kanyarog vissza Csesznekre. A rövidített útvonal hossza ebben az esetben 7,7 km.

Pihenő után tovább megyünk a zöld jelzésen, amíg el nem érjük az Ördög-árok bejáratát. Itt a piros és a lila Mária-út jelzést észak felé követve érkezünk a szurdokba. Az ösvény hatalmas kövek és sziklák között meredek sziklafalak között kanyarog, sok helyen gázlókon kell átlépkednünk. Körülbelül 500 méter megtétele után érkezünk abba a szorosba, ahol a patak egy kis vízesésen folytatja útját, itt a falra erősített drótkötélbe kapaszkodva mesterséges lépéseken mászva juthatunk le az aljára. A hátralevő szakaszon végig a piros jelzést követve érkezünk vissza Csesznekre. Ha még nem vagyunk fáradtak, feltétlenül nézzük meg a várban található múzeumot, esetleg a cseszneki via ferrátákról híres Kőmosó-szurdokot, látványos kitérő. A várétteremben meleg étel és szálláslehetőség is van.

Távolság

12,9 km

Szint

331 m

Nehézség

5Címkék: Csúszós, Jól jelzett túra, Meleg étel, Nagy esőzés után nehezen járható, Profi, Szálláslehetőség, Sziklás, Tűzrakási lehetőség


Töltsd le iPhone vagy Android készülékedre!

Túratippek egy alkalmazásban

Túratippek appstore

Túratippek google play

© 2021 - Mountex Kft. Minden jog fenntartva. Az oldalt fejleszti a H3 Informatikai Kft.
A Weboldalon található mindennemű tartalom a Weboldal üzemeltetőinek szellemi tulajdonát képezi és a Weboldal üzemeltetői előzetes írásbeli engedélye nélkül sem online, sem nyomtatott formában nem használható fel.

HU / RO / SK