Hírlevél feliratkozás

Minden mezőt tölts ki:

Keresztnév:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!
E-mail:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!

Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
  • Termékek
  • Boltok
  • Fiók
  • Hírlevél
  • Kosár
    Kosár
  • Info

Túratipp: Csór-hegy - víztárazó

Csór-hegy - víztárazó

A Csór-réti-víztározó, hazánk legmagasabban található víztározója, és festőien szép környezetben fekszik a Gyöngyös-patak völgyében. Remek kiránduló célpont, tegyünk hát egy szép és könnyű túrát a közeli Vörösmarty turistaháztól.

Kiindulópontunk a Vörösmarty turistaház, Mátraháza közelében található, a Galyatető felé vezető országút mentén, a Som-tető tövében. Ideális turista központ, rengetek ösvény indul innen, és jó parkolási lehetőség. Busszal is megközelíthető. Szállást is lehet itt kapni, sőt étterem is működik a házban. Kéktúra bélyegzőpont. Az út túloldalán induló zöld keresztet kezdjük el követni, Majd a Nagy-Hidas-patak völgyében a zöld jelzésre kanyarodunk jobbra. Ez vezet minket a víztározóhoz. Az ösvény egy kicsivel fölötte halad el a hegyoldalban, de van olyan út, amelyen le tudunk menni a partra, turista pihenő is van itt. A Víztározót 5 patak táplálja, és fontos szerepe van, a környék összes települését innen látják el vízzel. Pihenő után a jelzést követve folytatjuk utunkat, egészen a Nyírjes erdészházig. Itt kéktúra bélyegzőhely volt, de útvonal változás miatt megszűnt. A kék kereszten indulunk el felfelé, majd az aszfalt utat keresztezve forráshoz és pihenőhöz érkezünk. Innen két féle úton mehetünk vissza a turistaházhoz. A kék háromszögön felmehetünk a Csór-hegyre, ahol a Kós Károly kilátó állt hajdan, vagy a Mária-utat követve, a hegyet megkerülve szintben érkezünk meg a Mátra-nyeregbe, ahol a kéken visszasétálunk a házig.

Távolság

7,5 km

Szint

310 m

Nehézség

2Címkék: Családdal, Dombos terep, Forrás, Gyerekbarát, Jól jelzett túra, Kéktúra, Meleg étel, Ösvény, Szálláslehetőség, Szép kilátás, Turistaház, Tűzrakási lehetőség


Töltsd le iPhone vagy Android készülékedre!

Túratippek egy alkalmazásban

Túratippek appstore

Túratippek google play

© 2021 - Mountex Kft. Minden jog fenntartva. Az oldalt fejleszti a H3 Informatikai Kft.
A Weboldalon található mindennemű tartalom a Weboldal üzemeltetőinek szellemi tulajdonát képezi és a Weboldal üzemeltetői előzetes írásbeli engedélye nélkül sem online, sem nyomtatott formában nem használható fel.

HU / RO / SK