Hírlevél feliratkozás

Minden mezőt tölts ki:

Keresztnév:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!
E-mail:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!

Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
  • Termékek
  • Boltok
  • Fiók
  • Hírlevél
  • Kosár
    Kosár
  • Info

Túratipp: Edzőkör a Gerecsében

Edzőkör a Gerecsében

Ez a túraútvonal azoknak készült, akik szeretnének nagy távolságot bejárni a Gerecsében, hosszabb túrákra, vagy teljesítménytúrákra készülnek fel. Az útvonal érint több települést is a hegység keleti részén, így folyadék utánpótlás több helyen is megoldott.

A tatabányai vasútállomásról minden túra a lakótelepen keresztül indul, ez most is így van. A Turul emlékműhöz felkapaszkodó lépcsőt is meg kell mászni, mese nincs.

Odafent a Gerecse kapuja látogatóközpontnál viszont jobbra fordulunk és a sárga négyzet jelzésen lesétálunk az autópálya szintjéig. Ezt a kört megspórolhatjuk, ha az állomásról Alsógalla felé keresztül sétálunk a városon, de így rengeteg aszfaltos utcán kell végigmenni, nem túl természetközeli az élmény.

Az elágazásban a Koldusszállásra induló kék négyzet jelzésen folytatjuk a túrát, de nem megyünk be a turistaházig, hanem Tarján felé haladunk a kék, majd a kék kereszt jelzéseken. A településen közkutat, élelmiszerboltot is találunk, lehet frissíteni a folyadék készletet. Tarjánból a piros jelzésen Héregre megyünk, majd felkapaszkodunk a Tardosi Bánya-hegyre. Ez a szakasz meglehetősen meredek emelkedő, érdemes felkészülni rá.

A tető közelében viszont a kékre kanyarodunk balra élesen, és dél felé folytatjuk a túrát Vértestolnára. Itt ismét érdemes frissíteni, az utolsó település a túra útvonalán a cél előtt. A faluból felkapaszkodunk a Kappan-bükk oldalában az Öreg-halyagosra és innen már nagyjából szintben érkezünk vissza a látogatóközponthoz.

Ha maradt bennünk energia, még ki lehet sétálni a Csúcsos-hegyi bányász kilátóba és a Szelim-barlanghoz is, mielőtt a lépcsőn visszatérünk Tatabányára. A városban számos étterem kínál meleg étkezési lehetőséget.

Távolság

36,6 km

Szint

940 m

Nehézség

5Címkék: Barlang, Dombos terep, Forrás, Jól jelzett túra, Kéktúra, Kilátó, Látogatóközpont, Meleg étel, Meredek terep, Nyomós kút, Ösvény, Profi, Szálláslehetőség, Szép kilátás, Túrabottal ajánlott


Töltsd le iPhone vagy Android készülékedre!

Túratippek egy alkalmazásban

Túratippek appstore

Túratippek google play

© 2021 - Mountex Kft. Minden jog fenntartva. Az oldalt fejleszti a H3 Informatikai Kft.
A Weboldalon található mindennemű tartalom a Weboldal üzemeltetőinek szellemi tulajdonát képezi és a Weboldal üzemeltetői előzetes írásbeli engedélye nélkül sem online, sem nyomtatott formában nem használható fel.

HU / RO / SK