Hírlevél feliratkozás

Minden mezőt tölts ki:

Keresztnév:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!
E-mail:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!

Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
  • Termékek
  • Boltok
  • Fiók
  • Hírlevél
  • Kosár
    Kosár
  • Info

Túratipp: Farkasgyepü

Farkasgyepü

Keressük fel a Pisztrángos-tavat, amely életében nem látott pisztrángot. Kellemes, gyerekekkel is teljesíthető családi séta szép erdei tóval és pihenőhelyekkel, nagyobb körben büfézési lehetőséggel, a táv több módon variálható. Farkasgyepün a Boroszlán fogadóban szállás, mellette az étteremben meleg étkezés is lehetséges.

Farkasgyepü délkeleti szegletében az országút mellett párhuzamosan induló zöld kereszt jelzésen indulunk, majd 100 méter után az úton átkelve a piros kereszt jelzésen folytatjuk a sétát. Némi kanyargás és másfél kilométer megtétele után megérkezünk a Pisztrángos-tóhoz. Gyönyörű erdei környezetben rengeteg pihenőpaddal várja a kirándulókat ez a meseszép hely. Maga a tó a Bittva-patak duzzasztásából keletkezett. Innen kétféleképpen tudunk továbbmenni. Vagy észak felé a sárga kereszt jelzésen sétálunk Németbányára és onnan a kék négyzet jelzésen vissza Farkasgyepüre (Összesen: 5,8 km), vagy a piros keresztet tovább követve ellátogathatunk a Csehbányai tanösvényre.

A tóparton az aszfalt útról kell letérni a jelzésre, ez egy kicsit kalandos, mert egy kiásott árkot kell átlépni és némileg csalános is, de ha bejutottunk az erdőbe, onnan már szép széles erdei kocsiúton mehetünk tovább, míg el nem érjük a tanösvény murvával felszórt ösvényét. Itt balra fordulva sétálunk végig a tanösvény jelzésen és a táblákról megismerhetjük a hely erdőgazdálkodás érdekességeit. Gyönyörű az erdő ezen a szakaszon, igazi mesebeli varázs. A tanösvény végén a Csehbánya feletti nyeregben fedett esőbeállókat, padokat, asztalokat és tűzrakó helyet is találunk. Innen a kék kereszten sétálunk vissza Németbányára, ahol, ha szerencsénk van éppen, a büfét is nyitva találhatjuk. Erre főleg hétvégén van esélyünk. A falu egy üdülő település, helyi lakosok alig vannak. A túrát a korábban már említett kék négyzet jelzésen fejezzük be visszatérve Farkasgyepüre.

Távolság

9,6 km

Szint

220 m

Nehézség

2Címkék: Családdal, Dombos terep, Gyerekbarát, Kezdő, Közepesen jelzett túra, Meleg étel, Ösvény, Szálláslehetőség, Tűzrakási lehetőség


Töltsd le iPhone vagy Android készülékedre!

Túratippek egy alkalmazásban

Túratippek appstore

Túratippek google play

© 2021 - Mountex Kft. Minden jog fenntartva. Az oldalt fejleszti a H3 Informatikai Kft.
A Weboldalon található mindennemű tartalom a Weboldal üzemeltetőinek szellemi tulajdonát képezi és a Weboldal üzemeltetői előzetes írásbeli engedélye nélkül sem online, sem nyomtatott formában nem használható fel.

HU / RO / SK