Hírlevél feliratkozás

Minden mezőt tölts ki:

Keresztnév:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!
E-mail:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!

Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
  • Termékek
  • Boltok
  • Fiók
  • Hírlevél
  • Kosár
    Kosár
  • Info

Túratipp: Folly Arborétum

Folly Arborétum

A Folly Arborétum az egyetlen magánkézben lévő arborétum Magyarországon, és nem is akármilyen, egy generációkon átívelő családi örökség, főleg cédrusokkal és fenyőfélékkel, na meg olyan Balatoni panorámával, amit nagyon nagy kár lenne kihagyni.

A leírás a badacsonyörsi vasútállomásról indul, ha valaki vonattal szeretné megközelíteni. Rögtön választhatunk is két különböző táv közül. Ha rövid sétára indulnánk, akkor innen egyenesen fel lehet sétálni az arborétumhoz, sőt, kocsival is fel lehet menni oda. Ha viszont egy kicsit hosszabb távot is szívesen bevállalunk, akkor a 7 km-es teljes körön megmászhatjuk az Örsi-hegyet is. Az állomásról a kék kereszt jelzésen megyünk észak felé. Szép a rálátás a Badacsony tömbjére. Elérjük a kék jelzést ahol jobbra fordulva beérünk az erdőbe és egy meredekebb emelkedőn fel is jutunk a hegyre. Egy elágazásban a piros jelzésen a jobb ágat követjük, de ha még akarunk egy kicsit hosszabbítani, akkor lefelé is elindulhatunk a Salföldi kolostorhoz. Számoljuk bele, hogy onnan vissza is kell mászni majd erre a pontra. A piroson felfelé szintben elmegyünk a csúcs mellett, majd egy félkört leírva az erdőben rég elhagyott romos présházak között kijutunk az erdő szélére éppen az arborétum fölött. A jelzést követve kerüljük meg a kerítést és megérkezünk a bejárathoz.

A Folly család borászatot is üzemeltet, nagyon finom boraik vannak, érdemes kóstolni is náluk a teraszon, vagy akár vásárolni is. Az arborétumot körbejárva a dombtetőn kinézhetünk az új kilátóból is, bár mindenhonnan csodás a kilátás a Balatonra. Az arborétum úton jutunk vissza az állomáshoz.

Távolság

7,6 km

Szint

240 m

Nehézség

3Címkék: Családdal, Dombos terep, Gyerekbarát, Jól jelzett túra, Kezdő, Kilátó, Látogatóközpont, Ösvény, Szép kilátás, Tanösvény


Töltsd le iPhone vagy Android készülékedre!

Túratippek egy alkalmazásban

Túratippek appstore

Túratippek google play

© 2021 - Mountex Kft. Minden jog fenntartva. Az oldalt fejleszti a H3 Informatikai Kft.
A Weboldalon található mindennemű tartalom a Weboldal üzemeltetőinek szellemi tulajdonát képezi és a Weboldal üzemeltetői előzetes írásbeli engedélye nélkül sem online, sem nyomtatott formában nem használható fel.

HU / RO / SK