Hírlevél feliratkozás

Minden mezőt tölts ki:

Keresztnév:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!
E-mail:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!

Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
  • Termékek
  • Boltok
  • Fiók
  • Hírlevél
  • Kosár
    Kosár
  • Info

Túratipp: Galyatető - Galyavár

Galyatető - Galyavár

Galyatető a Mátra centruma, számtalan ösvény vezet fel ide, éppen ezért egy olyat ajánlunk most, amely nem annyira népszerű, de ugyanakkor nagyon látványos. Mátraalmásról az út nem túl hosszú, de sok emelkedő van benne, éppen ezért nagyon szép kilátásban lesz részünk.

Egy nem túl hosszú, ám de emelkedőkben bővelkedő túrát teszünk a Mátra zöld szíveként is emlegetett Mátraalmásról a Galyatetői turista centrumba. Az üdülő faluvá alakuló településről a piros jelzésen indulunk neki a hegynek, illetve ha az szimpatikusabb, akkor a zöld háromszögön is, vagy akár a zöld karika jelzésen is mehetünk, az egy picit hosszabb, de talán lankásabban kanyarog. Mindhárom út egy pontban találkozik a cél előtt nem sokkal. A turistacentrumba érkezük, ahol mindenféle típusú éttermet és szálláshelyet találunk, itt van a Péter-hegyese csúcsán felújított kilátó is, ahol bivak szállásokat rendeztek be az emeleteken. A jól megérdemelt pihenő után a Piros jelzést követve az üdülőfalu nyugati vége felé vesszük az irányt, majd kicsit lefelé haladva a piros háromszög jelzésre térünk. Kicsit lejjebb a 815 méter magas Galyavár csúcsán elérjük a Galyavár pecsételőhelyet. Itt középkori vár maradványait lehet felfedezni. Az alattunk elterülő völgy gyönyörű panorámájában gyönyörködve ereszkedünk vissza a faluba. Itt is vannak szálláshelyek és étterem is, sőt egy szabadtéri színpad és egy Hyde-parknak nevezett turista pihenő is, ahol tüzet is rakhatunk.

Távolság

6,5 km

Szint

425 m

Nehézség

4Címkék: Forrás, Jól jelzett túra, Kéktúra, Kilátó, Látogatóközpont, Meleg étel, Nagy esőzés után nehezen járható, Nyomós kút, Ösvény, Szálláslehetőség, Szép kilátás, Sziklás, Túrabottal ajánlott, Turistaház, Tűzrakási lehetőség


Töltsd le iPhone vagy Android készülékedre!

Túratippek egy alkalmazásban

Túratippek appstore

Túratippek google play

© 2021 - Mountex Kft. Minden jog fenntartva. Az oldalt fejleszti a H3 Informatikai Kft.
A Weboldalon található mindennemű tartalom a Weboldal üzemeltetőinek szellemi tulajdonát képezi és a Weboldal üzemeltetői előzetes írásbeli engedélye nélkül sem online, sem nyomtatott formában nem használható fel.

HU / RO / SK