Hírlevél feliratkozás

Minden mezőt tölts ki:

Keresztnév:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!
E-mail:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!

Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
  • Termékek
  • Boltok
  • Fiók
  • Hírlevél
  • Kosár
    Kosár
  • Info

Túratipp: Garga-hegy

Garga-hegy

Pele apó tanösvénye egy kifejezetten gyermekbarát kirándulási útvonal, A szóban forgó figura kalauzolja végig a gyerekeket és a felnőtteket a környék növény- és állatvilágának látnivalóin. Az út hossza változtatható, így ki is találhatjuk magunknak, mennyire szeretnénk elkalandozni.

Ez az ösvény Balatongyörök és Balatonederics között kanyarog a hegyen, út közben több kilátót is meglátogathatunk. A leírásban egy közel 5 km-es kört fogok ismertetni, ehhez hozzá lehet kapcsolni a nagyobb kört is. A Balatongyöröki Castrum üdülőfalutól indulunk, ahol az út szélén egy parkoló is található, ezen kívül éttermek és nem messze a Római-forrás is.

A piros háromszög jelzésen kapaszkodunk fel a Batsányi-kilátóhoz. Séta közben kövessük Pele apó tábláit a denevérekről és a Cserszömörcéről. A kilátótól nem messze találkozunk a piros jelzéssel. Itt eldönthetjük, hogy végigjárjuk az egész tanösvény 13 km-es útvonalát, vagy maradunk a rövidebb 5 km-es távnál. Ha a rövidebbet választjuk, akkor balra kanyarodva a piros jelzésen visszakanyarodunk a Szerelem-dombi pihenőhöz. Itt ismét elkanyarodunk a sárga sáv jelzésre, majd a sárga háromszögre, amely felvisz minket a Garga-hegy tetején lévő Bél Mátyás-kilátóba.

A pazar kilátás megcsodálása után visszaereszkedünk a hegy északi lábánál található Bélapi pihenőhöz, ahol jól felszerelt szalonna sütő helyet találunk és piknikezhetünk. Végezetül visszafelé útba ejtjük a kőfejtőt is, ahonnan szintén nagyon szép a kilátás. Amennyiben a hosszabb utat választjuk és végigjárjuk az egész tanösvényt, akkor Balatonedericsen betérhetünk az Afrika Múzeumba is és a hozzá tartozó állatkertbe. Persze ide kocsival is el lehet menni, nem kötelező végiggyalogolni az utat.

Távolság

4,9 km

Szint

235 m

Nehézség

2Címkék: Családdal, Dombos terep, Gyerekbarát, Jól jelzett túra, Kezdő, Kilátó, Kőfejtő, Meleg étel, Nyomós kút, Ösvény, Szálláslehetőség, Szép kilátás, Tanösvény, Tűzrakási lehetőség


Töltsd le iPhone vagy Android készülékedre!

Túratippek egy alkalmazásban

Túratippek appstore

Túratippek google play

© 2021 - Mountex Kft. Minden jog fenntartva. Az oldalt fejleszti a H3 Informatikai Kft.
A Weboldalon található mindennemű tartalom a Weboldal üzemeltetőinek szellemi tulajdonát képezi és a Weboldal üzemeltetői előzetes írásbeli engedélye nélkül sem online, sem nyomtatott formában nem használható fel.

HU / RO / SK