Hírlevél feliratkozás

Minden mezőt tölts ki:

Keresztnév:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!
E-mail:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!

Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
  • Termékek
  • Boltok
  • Fiók
  • Hírlevél
  • Kosár
    Kosár
  • Info

Túratipp: Gloriette-kilátó

Gloriette-kilátó

Eddig csak külföldön hallottunk olyan sztorit, hogy valaki a saját vagyonából, önerőből várat épített volna, egészen addig míg fel nem fedeztük a Taródi-várat a Felső-Lővérek városnegyedben. Ide látogatunk el, és persze a Gloriette-kilátóba egy rövid körsétával.

Kezdjük a túrát az Erzsébet-kertben, amely egy szépen parkosított tér Sopronban nem messze a vasútállomástól. A Soproni Egyetem botanikai kertje is itt van, ami nyitvatartási időben látogatható, sőt büfé és turista pihenő is van a kertben. A zöld kereszt jelzésen induljunk el felfelé a Hársfa-soron. Az utca végén egy magánkertben áll Taródi István saját kézzel épített középkori stílusú vára, amelynek 20 méteres bástyái vannak. Belépő ellenében megtekinthető. Mivel történelmi múltja nincsen, ezért Bolond-várként is emlegetik a környékbeliek, de ha belegondolunk, hogy egy életmű áll itt, mindenképpen csodálatra méltó, hisz a vár 4300 négyzetméter alapterületű. Elhagyva a város házait továbbra is a zöld kereszten tehetünk egy sétát a Vas-hegy hosszúkás vonulatán, közben körbenézünk a Gloriette-kilátóról, ami egy 8 méter magas fatorony. Ha kipihentük magunkat, a zöld sáv jelzésen ereszkedünk le Sopronba, közben a parkerdőben felkeressük a Braun Nándor Emlékművet és a Cserkészkápolnát. A főútra visszatérve a kék jelzést követve térünk vissza az Erzsébet-kertbe. Ha lefelé van kedvün egy kicsit kerülni, akkor útba ejthető a Pálosok-tere felé a Sopronbánfalvi Pálos-Karmelita Kolostor és templom, valamint egy gyönyörű faragott kőszobrokkal díszített lépcső, amelyen lemehetünk a Pálosok-terére, és onnan indulunk vissza a kéken.

Távolság

6,0 km

Szint

217 m

Nehézség

2Címkék: Családdal, Dombos terep, Gyerekbarát, Jól jelzett túra, Kezdő, Kilátó, Ösvény, Szép kilátás


Töltsd le iPhone vagy Android készülékedre!

Túratippek egy alkalmazásban

Túratippek appstore

Túratippek google play

© 2021 - Mountex Kft. Minden jog fenntartva. Az oldalt fejleszti a H3 Informatikai Kft.
A Weboldalon található mindennemű tartalom a Weboldal üzemeltetőinek szellemi tulajdonát képezi és a Weboldal üzemeltetői előzetes írásbeli engedélye nélkül sem online, sem nyomtatott formában nem használható fel.

HU / RO / SK