Hírlevél feliratkozás

Minden mezőt tölts ki:

Keresztnév:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!
E-mail:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!

Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
  • Termékek
  • Boltok
  • Fiók
  • Hírlevél
  • Kosár
    Kosár
  • Info

Túratipp: Gyadai tanösvény

Gyadai tanösvény

A Gyadai tanösvény a Cserhát legizgalmasabb tanösvénye! Fapallók, járdák, cölöpök segítik a továbbjutást, és még egy nagy függőhíd is van egy vízmosás fölött. A látogatóközpontban állatpark, játszótér, étterem, és bemutatók. Remek családi program.

A látogatóközpontot Szendehely-Katalinpuszta közelében találjuk meg, az országútról is jól ki van táblázva. Szálláshely, étterem és konferenciaközpont, sőt múzeum és állatpark is található itt, sőt 3 tanösvény, amelyekből most a Gyadai tanösvényt járjuk végig.

A tanösvény teljes hossza 13 km körül van, de van lehetőség több pontos is rövidíteni. Ha szeretnénk az elején letudni az emelkedőket, akkor érdemes a hegy felé a kék jelzésen kezdeni. Ez a szakasz nem túl meredek, de azért beletesz a sétába néhány méter szintet. Közben a tanösvény tábláknál megállhatunk pihenni. Az emelkedő végén elérjük azt a pihenőt, ahol a kék kereszt jelzés leágazik, itt találjuk az ösvény függőhídját, amely egy méretes vízmosás felett ível át. Nagyon izgalmas játékszer. A kék kereszten lefelé megyünk majd tovább, de érdemes még száz métert tovább haladni felfelé a kéken, itt van egy forrás, a Bik-kút, ahol tűzrakóhelyet is találunk és szomjunkat is olthatjuk.

Visszatérve a függőhídhoz, átkelünk rajta, és lesétálunk a patakhoz. Itt a keresztút mellett is van egy szép, fatörzsekből összerakott pihenő és esővédő kunyhó, ez az Óriások pihenője. Na meg persze a másik izgalom, a patakot kerülgető fajárdák és cölöphidak tömkelege. Kalandos kanyargás a rét másik végéig. A patak mentén a piros jelzésen érkezünk vissza a látogatóközpontba.

Távolság

5,3 km

Szint

167 m

Nehézség

2Címkék: Családdal, Dombos terep, Gyerekbarát, Jól jelzett túra, Kéktúra, Kezdő, Látogatóközpont, Meleg étel, Ösvény, Szálláslehetőség, Tanösvény, Tűzrakási lehetőség


Töltsd le iPhone vagy Android készülékedre!

Túratippek egy alkalmazásban

Túratippek appstore

Túratippek google play

© 2021 - Mountex Kft. Minden jog fenntartva. Az oldalt fejleszti a H3 Informatikai Kft.
A Weboldalon található mindennemű tartalom a Weboldal üzemeltetőinek szellemi tulajdonát képezi és a Weboldal üzemeltetői előzetes írásbeli engedélye nélkül sem online, sem nyomtatott formában nem használható fel.

HU / RO / SK