Hírlevél feliratkozás

Minden mezőt tölts ki:

Keresztnév:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!
E-mail:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!

Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
  • Termékek
  • Boltok
  • Fiók
  • Hírlevél
  • Kosár
    Kosár
  • Info

Túratipp: Gyenesdiási kilátókör

Gyenesdiási kilátókör

Ez egy közepesen hosszú túra nem túlságosan nagy szintekkel. Viszont út közben két kilátót, egy kőfejtőben kialakított bányamúzeumot és egy dolomitból kialakult barlangot is felfedezhetünk. Így már nem is olyan hosszú.

Gyenesdiás közvetlenül a Balaton-parton fekszik, így számtalan szálláshely, és étkezési lehetőség fellelhető. Túra után akár strandolhatunk is, vagy felkereshetjük a nem messze található Festetics állatparkot. A községháza melletti utcán indulunk felfelé a sárga és a kék jelzéseket követve. Kisvártatva kiérünk a faluból és tovább emelkedve addig megyünk, míg el nem érjük a balra kanyarodó kék háromszög jelzést. Ezen tudunk felsétálni a Festetics-kilátóba, ahol a csodás Balaton panoráma mellett meg is pihenhetünk kicsit. A kék háromszögön tovább menve most már egy kicsit ereszkedve visszatérünk a kék sávra, aztán el is hagyjuk a piros és a sárga jelzések kedvéért, ezek vezetnek a Pető-hegy csúcsán található Berzsenyi-kilátóhoz, amely megszólalásig ugyanúgy néz ki, mint az előző. Itt is van pihenő és piknikező hely, és mivel ez a túra legmagasabb pontja, ki is pihenhetjük az emelkedőket. Egy kicsit vissza kell mennünk ugyanarra amerről feljöttünk és most a sárga jelzést lefelé követve eljutunk a Gyenesdiási bánya kiállítás színhelyére, és a vele szemben álló Vad-leány-barlanghoz, amely a dolomit kőzetből főleg vízmosás segítségével létrejött kőfülke. Nevének eredetét senki nem ismeri. A sárgát követve érkezünk vissza a községháza elé.

Távolság

8,4 km

Szint

269 m

Nehézség

3Címkék: Barlang, Családdal, Dombos terep, Gyerekbarát, Jól jelzett túra, Kéktúra, Kilátó, Kőfejtő, Meleg étel, Nyomós kút, Ösvény, Szálláslehetőség, Szép kilátás, Tűzrakási lehetőség


Töltsd le iPhone vagy Android készülékedre!

Túratippek egy alkalmazásban

Túratippek appstore

Túratippek google play

© 2021 - Mountex Kft. Minden jog fenntartva. Az oldalt fejleszti a H3 Informatikai Kft.
A Weboldalon található mindennemű tartalom a Weboldal üzemeltetőinek szellemi tulajdonát képezi és a Weboldal üzemeltetői előzetes írásbeli engedélye nélkül sem online, sem nyomtatott formában nem használható fel.

HU / RO / SK