Hírlevél feliratkozás

Minden mezőt tölts ki:

Keresztnév:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!
E-mail:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!

Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
  • Termékek
  • Boltok
  • Fiók
  • Hírlevél
  • Kosár
    Kosár
  • Info

Túratipp: Hármashatár tanösvény

Hármashatár tanösvény

Felsőszölnök az ország legnyugatibb települése, és ettől nyugatabbra már csak az országhatár van, mégpedig hármas országhatár, a szlovén–osztrák–magyar. A hármashatár tanösvény végigjárásával érhetjük el a faluközpontból. Nagyrészt sík túra, a határpont előtti néhány száz méteren van egy erősebb emelkedő.

Felsőszölnök központjából indulunk, és a piros sáv, majd a piros háromszög jelzést, valamint a tanösvény jelzést kell követni. Az út felfelé kevesebb mint 5 km, és csak az utolsó szakaszában van egy nagyobb emelkedő, de itt lépcsőt is kialakítottak a könnyebb járhatóság érdekében. A tanösvényen a végigjárt Hompó-völgy élővilágával ismerkedhetünk meg. A terület szigorúan védett, az ösvényről letérni semmiképp sem szabad. A hármashatár emlékművét rögtön a trianoni döntés után építették. A második világháborúban a határzár miatt elérhetetlenné vált, és csak 1989-től látogatható ismét. A megnyitása megelőzte a híres Páneurópai pikniket. A határpontra mindhárom országból utak vezetnek fel ide. Visszafelé ugyanazon az útvonalon tudunk lemenni, amerre jöttünk, vagy ha bevállalunk még egy kis szintet, akkor a zöld jelzésen is mehetünk a határ menti ösvényeken. A faluba visszaérve a szlovén tájházat is érdemes megnézni. Szállás és meleg étel lehetőséget a Julianna panzióban találunk a Török-patak völgyében a Templom úton haladva nem messze a szlovén határtól.

Távolság

9,4 km

Szint

115 m

Nehézség

3Címkék: Családdal, Dombos terep, Jól jelzett túra, Meleg étel, Meredek terep, Ösvény, Szálláslehetőség, Tanösvény, Túrabottal ajánlott


Töltsd le iPhone vagy Android készülékedre!

Túratippek egy alkalmazásban

Túratippek appstore

Túratippek google play

© 2021 - Mountex Kft. Minden jog fenntartva. Az oldalt fejleszti a H3 Informatikai Kft.
A Weboldalon található mindennemű tartalom a Weboldal üzemeltetőinek szellemi tulajdonát képezi és a Weboldal üzemeltetői előzetes írásbeli engedélye nélkül sem online, sem nyomtatott formában nem használható fel.

HU / RO / SK