Hírlevél feliratkozás

Minden mezőt tölts ki:

Keresztnév:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!
E-mail:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!

Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
  • Termékek
  • Boltok
  • Fiók
  • Hírlevél
  • Kosár
    Kosár
  • Info

Túratipp: Hársas-tó

Hársas-tó

A Hársas-tó az Őrség egyik legszebb tengerszeme. Igaz, nem olyan mély, mint egy tengerszem és ráadásul csak egy duzzasztott tavacska, de a környezetében található fenyőerdők éppen olyanná varázsolják. Egy rövid sétával körbejárhatjuk és még fürödhetünk is benne, ha olyan az idő.

A tó a Szentgotthárd és Farkasfa között haladó út mentén található, déli szegletében egy parkoló található, ahol megállhatunk, de busszal is megközelíthető. Sőt, ha kevésnek találjuk a 2 km-es sétát, akkor Szentgotthárdról is idesétálhatunk a zöld vagy a Mária jelzésen. A parkoló mellett a parton található a szabad strand, ahol szezonban fürödhetünk is, illetve büfék is vannak itt gyerekeknek pedig egy játszótér. A strand területe nagyon érdekes, mert napozni is lehet, ugyanakkor egy része bent van a fenyőfák alatt, ahol nagyon hangulatosan lehet hűsölni. A pihenés mellett viszont érdemes felkerekedni és körbejárni a tavat, ugyanis egy tanösvény is található itt, ahol a környék élővilágával ismerkedhetünk és a szemben lévő part végig erdő borította sétányán nagyon szép, szinte magashegyi hangulatban kalandozhatunk a fenyvesek mélyén. Az ösvény körbe kerüli a tavat. Délen egy fahídon jutunk át a patak felett, északon pedig a gáton lehet átsétálni, végig jól járható akár gyerekkocsit tolva is.

Távolság

2,2 km

Szint

42 m

Nehézség

1Címkék: Babakocsival, Családdal, Gyerekbarát, Jól jelzett túra, Kezdő, Nyomós kút, Ösvény, Sík terep, Szép kilátás, Tanösvény


Töltsd le iPhone vagy Android készülékedre!

Túratippek egy alkalmazásban

Túratippek appstore

Túratippek google play

© 2021 - Mountex Kft. Minden jog fenntartva. Az oldalt fejleszti a H3 Informatikai Kft.
A Weboldalon található mindennemű tartalom a Weboldal üzemeltetőinek szellemi tulajdonát képezi és a Weboldal üzemeltetői előzetes írásbeli engedélye nélkül sem online, sem nyomtatott formában nem használható fel.

HU / RO / SK