Hírlevél feliratkozás

Minden mezőt tölts ki:

Keresztnév:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!
E-mail:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!

Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
  • Termékek
  • Boltok
  • Fiók
  • Hírlevél
  • Kosár
    Kosár
  • Info

Túratipp: Hegyes-hegy nyereg

Hegyes-hegy nyereg

Az ország legmagasabb vízesése Az Ilona-völgyi vízesés igazán megér egy látogatást. Tehetjük ezt rövid sétával a közeli autóparkolóból, vagy kirándulhatunk egy nagyobb körön is, egész napos programnak sok látványossággal jól tervezhető.

Kezdjük a túrát Parádfürdőn, ahol sokféle szállás és vendéglátóhely is van, a túra végén lesz alkalom ebédelni, vacsorázni, vagy akár több napot itt tölteni. Az ifjúsági tábor mellett induló piros jelzésen felmászunk a Hegyes-hegy nyergébe, ahol kis kitérővel meglátogatható a Vörös-vár maradványa, és a hozzá tartozó őrtorony romja is. Tovább a piros jelzésen eljutunk a Várbükki útra. Innen nem messze van a Várbükki erdész- és vendégház, amely nagyobb csoportok részére (20-40 fő) szállást is biztosít előzetes foglalás esetén. Ha nem ott fogunk megszállni, akkor a piros kereszt jelzést kell követni az Ilona-völgy felé. Rövidesen egy szép turista pihenőhöz és bővizű forráshoz érkezünk, aztán leérkezve a völgybe balra fordulva ismét pihenő mellett haladunk el, és becsatlakozunk az Ilona-völgyi tanösvénybe, amely már egyenesen a vízeséshez vezet. Gyönyörű a nagy sziklákról eső víz látványa. Innen vissza is fordulhatunk és a völgyben sétálva visszajutunk Parádfürdőre, vagy ha még hosszabb túrát szeretnénk, akkor a zöld kör jelzésen felmászhatunk a Disznókői turistaházig és a zöld sáv jelzésen vissza a völgybe.

Távolság

13,1 km

Szint

383 m

Nehézség

3Címkék: Családdal, Dombos terep, Forrás, Gyerekbarát, Meleg étel, Ösvény, Sík terep, Szálláslehetőség, Tanösvény, Turistaház


Töltsd le iPhone vagy Android készülékedre!

Túratippek egy alkalmazásban

Túratippek appstore

Túratippek google play

© 2021 - Mountex Kft. Minden jog fenntartva. Az oldalt fejleszti a H3 Informatikai Kft.
A Weboldalon található mindennemű tartalom a Weboldal üzemeltetőinek szellemi tulajdonát képezi és a Weboldal üzemeltetői előzetes írásbeli engedélye nélkül sem online, sem nyomtatott formában nem használható fel.

HU / RO / SK