Hírlevél feliratkozás

Minden mezőt tölts ki:

Keresztnév:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!
E-mail:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!

Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
  • Termékek
  • Boltok
  • Fiók
  • Hírlevél
  • Kosár
    Kosár
  • Info

Túratipp: Hetvehely és a Nyugat-Mecsek

Hetvehely és a Nyugat-Mecsek

Ennek a túrának egyes részeit már bejártuk közeli útvonalakkal, de a Nyugat-Mecsek két gyönyörű völgyével a Sás-völgyel és a Nyáras-völgyel összekapcsolva összeállt egy nagyobb kör is, amibe rengeteg látnivalót belepakolhatunk, ha nagy távra vágyunk.

Hetvehelyről a Sás-völgy bejárásával kezdjük a túrát. A faluból kisétálva rögtön egy forrásba botlunk, ez a Cigány-réti forrás, aztán a Mókus-ház környékén erdei táborhelyhez érkezünk, ahol lombkorona tanösvényt is felfedezhetünk.

A völgy másik végén feljutunk a Petőcz-pusztai haranglábhoz. Érdemes itt pihenni egy kicsit, mert innen következik a túra legmeredekebb szakasza. A Jakab-hegyre mászunk fel a Babás-szerköveket és a Zsongor-követ érintve. Mindkettő káprázatos sziklaformáció, és a kilátás lenyűgöző. A túra csúcspontja a Jakab-hegy tetején lévő kolostorrom és a bronzkori földvár maradványa.

Tartsunk hosszabb pihenőt, aztán ereszkedjünk le a zöld sáv jelzésen az északi oldalon. Egy idő után a kékre váltunk és megérkezünk Abaligetre a tó partjára, ahol több néznivaló is akad. Ilyen például a cseppkőbarlang, vagy a denevér múzeum, de akár ebédelhetünk, vagy strandolhatunk is ha kedvünk tartja és belefér az időbe.

A visszaút pedig a csodás Nyáras-völgy végigjárásával történik, az elején egy szép kilátópont Abaliget fölött, majd a völgy második felében a Nyáras-völgyi forrás és kulcsosház biztosít jó pihenőhelyet. Hetvehelyen visszaérkezés előtt mindenképpen járjuk körbe a horgásztavat, a szép part menti sétányon.

Távolság

26,8 km

Szint

670 m

Nehézség

5Címkék: Barlang, Dombos terep, Forrás, Jól jelzett túra, Kilátó, Látogatóközpont, Meleg étel, Meredek terep, Nagy esőzés után nehezen járható, Nyomós kút, Ösvény, Profi, Szálláslehetőség, Szép kilátás, Sziklás, Túrabottal ajánlott, Tűzrakási lehetőség


Töltsd le iPhone vagy Android készülékedre!

Túratippek egy alkalmazásban

Túratippek appstore

Túratippek google play

© 2021 - Mountex Kft. Minden jog fenntartva. Az oldalt fejleszti a H3 Informatikai Kft.
A Weboldalon található mindennemű tartalom a Weboldal üzemeltetőinek szellemi tulajdonát képezi és a Weboldal üzemeltetői előzetes írásbeli engedélye nélkül sem online, sem nyomtatott formában nem használható fel.

HU / RO / SK