Hírlevél feliratkozás

Minden mezőt tölts ki:

Keresztnév:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!
E-mail:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!

Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
  • Termékek
  • Boltok
  • Fiók
  • Hírlevél
  • Kosár
    Kosár
  • Info

Túratipp: Hódos-ér - Likas-kő

Hódos-ér - Likas-kő

Fenyőfő és Bakonyszentlászló-Vinye között félúton található a Hódos-ér völgye, ahol a két települést összekötő országút mentén épült meg a Hódos-éri vadászház és mellette sok más bakonyi vendégház és üdülő. Nem véletlen, a környék bővelkedik az érdekességekben, amelyeket fel is fűzhetünk egy kellemes rövid túrára.

Az országúttól induló zöld jelzésen kezdődik a túra. A turistaházakat elhagyva a patak mentén felfelé haladva érünk el arra a területre, amit Ciklámenes természetvédelmi területnek hívnak. Nyár közepén itt rengeteg ciklámen virágzik. Némi további emelkedéssel megtaláljuk a Likas-követ, amely egy hatalmas szikla az erdőben, belsejében teljesen átjárható üregekkel. Tovább a zöldön felérünk a Dörgő-hegy nyergébe, ahol sok erdészeti út találkozik, érdemes a jelzést jobban figyelni. Innen kissé lefelé elágazáshoz érünk, ahol a zöld jelzés és a zöld háromszög szétválik. A háromszögön megyünk tovább, amely egy rövid időre hagyja el a fő jelzést. Viszont felvisz a Pápalátó-kőre, ahonnan a félreértések elkerülése végett nem a pápát láthatjuk meg, hanem ha szép tiszta idő van, akkor egészen Pápáig és Pannonhalmáig is el lehet látni. A kilátás minden esetre nagyon szép. A szikláról leereszkedve visszatérünk a zöldre, majd kevés séta után a piros jelzéssel is találkozunk. A piroson jobbra visszaérkezünk a kiindulópontra, ha viszont van kedvünk egy kis hosszabbítást beletenni, akkor balra fordulva a zöldön elmehetünk Fenyőfőig, ahol egy ősfenyvest is körbe járhatunk. A Hódos-érhez visszatérve süthetünk szalonnát az erdei tűzrakóhelyeknél, vagy pár perc autózással a Vinyén ehetünk két kellemes étteremben is.

Távolság

6,0 km

Szint

137 m

Nehézség

1Címkék: Családdal, Dombos terep, Gyerekbarát, Jól jelzett túra, Kezdő, Meleg étel, Ösvény, Szálláslehetőség, Sziklás, Tűzrakási lehetőség


Töltsd le iPhone vagy Android készülékedre!

Túratippek egy alkalmazásban

Túratippek appstore

Túratippek google play

© 2021 - Mountex Kft. Minden jog fenntartva. Az oldalt fejleszti a H3 Informatikai Kft.
A Weboldalon található mindennemű tartalom a Weboldal üzemeltetőinek szellemi tulajdonát képezi és a Weboldal üzemeltetői előzetes írásbeli engedélye nélkül sem online, sem nyomtatott formában nem használható fel.

HU / RO / SK