Hírlevél feliratkozás

Minden mezőt tölts ki:

Keresztnév:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!
E-mail:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!

Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
  • Termékek
  • Boltok
  • Fiók
  • Hírlevél
  • Kosár
    Kosár
  • Info

Túratipp: Hollókő tanösvényei

Hollókő tanösvényei

A hagyományőrző Hollókő meglátogatása szinte kötelező esemény, a múzeum település környéke maga a csoda. Számtalan módon körbejárhatjuk, 4 tanösvény is végigjárható, így akár mindegyiket, vagy egyet-egyet is felkereshetünk, az útvonal ajánló csak tájékoztató jellegű.

Az Unesco szerint is világörökség település épületei egy meseregénybe repítenek. Az épületek és a girbe-gurba utcák méltán híresek a népművészet hagyományainak őrzéséről. Mindezt pedig úgy, hogy nem egy skanzenfaluról beszélünk, ezek a házak ma is lakottak. Sok vendégház és étterem is működik itt, szállást, ételt-italt találunk akár több napos itt tartózkodás esetére is.

A falu környékének bejárását és megismerését 4 tanösvény is segíti. Az egyik a tatárjárás előtti időkből származó várhoz vezet, amelyet 2014-től elkezdtek felújítani és, ma múzeumként üzemel. Egy másik, a Hollókői tanösvény egy erdei játszótér és tornapálya felé vezet egy 30 méter hosszú fahídon keresztül. A harmadik pedig a Kertek-alja Tanösvény, amely a helyi gazdálkodás és kertművelés történetét és ismeretanyagát mutatja be, mindezt egy nagyon izgalmas kanyargós fajárda ösvényt követve. Igazi csemege a gyerekek részére is. A Vár-Alja Tanösvényen pedig megismerkedhetünk a források világával, és a parasztfürdővel, amelynek építése és működése meghatározó szerepet töltött és tölt be most is a falu turisztikai fellendülésében.

Távolság

5,6 km

Szint

198 m

Nehézség

2Címkék: Családdal, Dombos terep, Forrás, Gyerekbarát, Jól jelzett túra, Kéktúra, Kezdő, Meleg étel, Nyomós kút, Ösvény, Szálláslehetőség, Szép kilátás, Tanösvény


Töltsd le iPhone vagy Android készülékedre!

Túratippek egy alkalmazásban

Túratippek appstore

Túratippek google play

© 2021 - Mountex Kft. Minden jog fenntartva. Az oldalt fejleszti a H3 Informatikai Kft.
A Weboldalon található mindennemű tartalom a Weboldal üzemeltetőinek szellemi tulajdonát képezi és a Weboldal üzemeltetői előzetes írásbeli engedélye nélkül sem online, sem nyomtatott formában nem használható fel.

HU / RO / SK