Hírlevél feliratkozás

Minden mezőt tölts ki:

Keresztnév:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!
E-mail:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!

Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
  • Termékek
  • Boltok
  • Fiók
  • Hírlevél
  • Kosár
    Kosár
  • Info

Túratipp: Kálvária-hegy

Kálvária-hegy

Nem túl hosszú (kb. 10 km) túra Solymártól Budapestig a főváros határán, szép kilátópontokkal, amelyekről a Pilis és a Budai-hegység egy-egy részlete is jól belátható.

Túránkat Solymáron, az Alsó-Jegenye-völgy bejáratánál kezdjük. Az első 1-1,5 km a bemelegítés, amely alatt többször átkelünk a Paprikás-patak fölött, valamint vízeséssel és forással (sajnos nem iható a vize!) is találkozunk.
Eztuán megkezdjük utunk egyetlen komolyabb emelkedőjét a Kálvária-hegy tetejére (először a sárga sávot, majd egy jelzetlen ösvényt követve). A Kálvária után maradunk a Szarvas-hegy és a Tök-hegy alkotta gerincen (útközben kilátópontok!).
A Csúcs-hegy előtt a zöld sáv jelzésre térünk és ezen jutunk el egészen a Virágos-nyeregig (időszakosan - főleg a nyári hétvégéken - mobil büfét is találhatunk itt).
Innen a kék kereszt jelzést követve ereszkedünk le a Gercse templomhoz, majd visszaérve a házak közé a Mosbach-Parkon át az Ófalui (Sarlós Boldogasszony) templomhoz érünk.
Innen már csak néhány méter Hidegkúti út, ahol túránk véget ér.

Távolság

10,3 km

Szint

350 m

Nehézség

2Címkék: Közepesen jelzett túra, Ösvény, Szép kilátás


Töltsd le iPhone vagy Android készülékedre!

Túratippek egy alkalmazásban

Túratippek appstore

Túratippek google play

© 2021 - Mountex Kft. Minden jog fenntartva. Az oldalt fejleszti a H3 Informatikai Kft.
A Weboldalon található mindennemű tartalom a Weboldal üzemeltetőinek szellemi tulajdonát képezi és a Weboldal üzemeltetői előzetes írásbeli engedélye nélkül sem online, sem nyomtatott formában nem használható fel.

HU / RO / SK