Hírlevél feliratkozás

Minden mezőt tölts ki:

Keresztnév:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!
E-mail:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!

Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
  • Termékek
  • Boltok
  • Fiók
  • Hírlevél
  • Kosár
    Kosár
  • Info

Túratipp: Kapolcs - Király-kő

Kapolcs - Király-kő

Kapolcsra nem csak a Művészetek völgye idején érdemes ellátogatni. Nemcsak azért, mert a fesztiválon kívül is nagy élet zajlik itt, hanem mert rengeteg kirándulási lehetőség van erre felé. Lássunk hát egyet.

Kapolcs az Eger-Víz völgyében fekszik, és a települést övező dombok között sok látványosság bújik meg. Az egyik ilyen csoda a kevesek által ismert Király-kő, amely olyan bazaltorgona-sípokból áll, mint a Szent György-hegy északi oldalán található oszlopok. Már alulról is nagyon impozáns, hát még amikor felmászunk a tetejére. A Malom-sziget sarkából induló sárga, majd sárga háromszög jelzésen tehetjük ezt meg, és amikor felérünk, egész Kapolcs a lábunk alatt hever. Tovább követve a sárga jelzést ligetes erdőkben sétálva eljuthatunk a Kálomis-tóhoz. A Fekete-hegyi hátság sok ilyen, töbrökben összegyűlt tavacskával dicsekedhet, melyek a száraz időszakokban kiszáradnak, hajdanán azonban még halak is éltek benne, amiket halásztak a környékbeliek. Érdekes helyzet volt, amikor a hegyre jártak halászni az emberek. Napjainkban egy mocsaras területről beszélhetünk, de nagyon szép a környék és szintek egyáltalán nincsenek, így remek könnyű kirándulás.


A tó déli oldalára a sárga kereszt jelzésen érkezhetünk meg, és itt áttérünk a sárga háromszög jelzésre. Ezen ereszkedni kezdünk lefelé a völgybe. Mielőtt visszaérkeznénk Kapolcsra, az erdő szélén egy kicsit csalános az ösvény, ezért érdemes hosszú nadrágban közlekedni, vagy legalábbis engedjük előre azokat, akik hosszúban vannak. Az erdőből kiérve kis pihenőpadot találunk és egy ivókutat, aztán a házak között visszaérünk a Malom-szigethez.

Távolság

7,3 km

Szint

194 m

Nehézség

2Címkék: Családdal, Dombos terep, Gyerekbarát, Kezdő, Kilátó, Meleg étel, Ösvény, Szálláslehetőség, Szép kilátás, Sziklás, Tanösvény


Töltsd le iPhone vagy Android készülékedre!

Túratippek egy alkalmazásban

Túratippek appstore

Túratippek google play

© 2021 - Mountex Kft. Minden jog fenntartva. Az oldalt fejleszti a H3 Informatikai Kft.
A Weboldalon található mindennemű tartalom a Weboldal üzemeltetőinek szellemi tulajdonát képezi és a Weboldal üzemeltetői előzetes írásbeli engedélye nélkül sem online, sem nyomtatott formában nem használható fel.

HU / RO / SK