Hírlevél feliratkozás

Minden mezőt tölts ki:

Keresztnév:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!
E-mail:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!

Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
  • Termékek
  • Boltok
  • Fiók
  • Hírlevél
  • Kosár
    Kosár
  • Info

Túratipp: Kereszt-kút - Tábor-hegy

Kereszt-kút - Tábor-hegy

A Kereszt-kút és a Tábor-hegy a Kőszegi-hegység egyik legeldugottabb szeglete az Osztrák határ mellett. Egy nagyon szép panorámákkal teli kezdő rövid túrát tehetünk a környéken, de számtalan más lehetőségből is válogathatunk.

A Kereszt-kúti pihenő egy volt határőr laktanya felújításával épült meg és a nyugalom szigete az erdő közepén. Az egyik épületben szálloda, a másik kisebb épületben pedig turistaház működik, amely egy közel 30 fős egylégterű matracláger a tetőtérben, a földszinten pedig felszerelt konyha és közös étkező található. Érdemes szállást foglalni itt, mert ha ezt a környéket szeretnénk bejárni, de nem vagyunk felkészülve hosszabb gyaloglásokra, akkor csak egy lezárt erdészeti úton megközelíthető. A szállással együtt sorompó kulcsot is kapunk. Rengeteg kirándulási lehetőség nyílik a környéken, az egész Kőszegi-hegység bejárható az így elérhető erdészeti utakon. Ez a leírás a Tábor-hegyi piros körtúráról fog szólni, amely a Kereszt-kúti pihenőtől indul. A jelzés végig a piros körtúra jelzés. Dél felé indulunk, és az első állomás a Zeiger-nyereg lesz. Itt érintjük a zöld jelzést és pihenőpadokat is találunk. Az út folytatása enyhe emelkedőben a Tábor-hegy csúcsa felé vezet, ezen a szakaszon a zöld háromszög is utunkat kíséri. A hegytetőről szép kilátás nyílik az Ausztriában lévő Léka (Lockenhaus) felé. Ha már Lékáról van szó, több napos itt tartózkodás esetén Kereszt-kútról erdei ösvényeken átsétálhatunk az osztrák oldalon található Mária útra , és egy kicsit hosszabb túrát téve meglátogathatjuk Léka várát is. Személyi igazolvány legyen a zsebünkben. A tábor-hegy csúcsától lefelé folytatjuk a sétát és leereszkedünk a Kecskeugrató-nyeregbe. A Kereszt-kúti-hegyet szintben megkerülve szép erdei ösvényen érkezünk vissza a szálláshelyre. Kereszt-kúton mini állatkert is működik, és egy kis halastó és rengeteg sétány a ligetben.

Távolság

5,9 km

Szint

194 m

Nehézség

1Címkék: Családdal, Dombos terep, Gyerekbarát, Jól jelzett túra, Kezdő, Meleg étel, Ösvény, Szálláslehetőség, Szép kilátás, Turistaház, Tűzrakási lehetőség


Töltsd le iPhone vagy Android készülékedre!

Túratippek egy alkalmazásban

Túratippek appstore

Túratippek google play

© 2021 - Mountex Kft. Minden jog fenntartva. Az oldalt fejleszti a H3 Informatikai Kft.
A Weboldalon található mindennemű tartalom a Weboldal üzemeltetőinek szellemi tulajdonát képezi és a Weboldal üzemeltetői előzetes írásbeli engedélye nélkül sem online, sem nyomtatott formában nem használható fel.

HU / RO / SK