Hírlevél feliratkozás

Minden mezőt tölts ki:

Keresztnév:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!
E-mail:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!

Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
  • Termékek
  • Boltok
  • Fiók
  • Hírlevél
  • Kosár
    Kosár
  • Info

Túratipp: Kesztölcről a Sasfészekbe

Kesztölcről a Sasfészekbe

Közepes nehézségű körtúra a Fekete-hegyi kulcsosházhoz, út közben számos látnivalóval, sőt bővítési lehetőséggel. Egy nagyon jól alakítható útvonal, melyet rövidíteni és hosszabbítani is lehet.

Kesztölcre igen ritkán jár a busz és ráadásul Budapestről csak átszállással lehet megközelíteni, így ide autóval érdemes érkezni. A falu központjában az utcákon bárhol tudunk parkolni. A főutcán kezdünk sétálni nyugat felé, és a falu széle előtt nem sokkal felkanyarodunk a hegy felé, lankássan emelkedő úton mászunk fel a Fehér-szirt nyergébe, közben pedig megnézegetjük a Klastrompusztai szerzetes rend füvészkertjét, ahol sokféle gyógynövényt termesztenek. Feljebb a sziklák között haladó ösvényen emelkedünk, majd a nyeregbe érve a hegy mögött jobbra fordulva folytatjuk a sétát. Az út lassan, majd egy kicsit erőteljesebben emelkedik, és nem sokára megérkezünk a kulcsosházhoz, amely a Sasfészek nevet kapta, talán azért mert egy szirten helyezkedik el, szép kilátással Esztergom felé. Telefonos előre foglalással a ház bérelhető, az üzemeltető nagyon kedves, még kávéval is megkínáltak. A ház mellett turista pihenők és tűzrakási lehetőség is van. A házat elhagyva lassan visszafordulunk és a Fekete-hegy déli sziklás oldalán haladunk kápráztató kilátással és két meglátogatandó barlanggal, ezek a kis és a nagy Öregszirt-barlangok. A hegy elejére visszaérve ugyanazon az ösvényen megyünk le, amelyiken feljöttünk. Ha kevesled a távot, átgyalogolhatsz Klastrompusztára is, és megnézheted a Kémény-sziklát, valamint a Leány- és a Legény-barlangokat is, valamint a kolostor romjait is.

Távolság

10,5 km

Szint

446 m

Nehézség

3Címkék: Barlang, Családdal, Dombos terep, Gyerekbarát, Jól jelzett túra, Kéktúra, Menedékház, Ösvény, Szálláslehetőség, Szép kilátás, Sziklás, Túrabottal ajánlott


Töltsd le iPhone vagy Android készülékedre!

Túratippek egy alkalmazásban

Túratippek appstore

Túratippek google play

© 2022 - Mountex Kft. Minden jog fenntartva. Az oldalt fejleszti a H3 Informatikai Kft.
A Weboldalon található mindennemű tartalom a Weboldal üzemeltetőinek szellemi tulajdonát képezi és a Weboldal üzemeltetői előzetes írásbeli engedélye nélkül sem online, sem nyomtatott formában nem használható fel.

HU / RO / SK