Hírlevél feliratkozás

Minden mezőt tölts ki:

Keresztnév:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!
E-mail:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!

Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
  • Termékek
  • Boltok
  • Fiók
  • Hírlevél
  • Kosár
    Kosár
  • Info

Túratipp: Kismarosról Törökmezőre

Kismarosról Törökmezőre

Laza családi túra a Dunakanyar Börzsönyi oldalán turistaházzal, állat és kaland parkkal, erdei tavacskával és egy kis csúcsmászással, no meg rengeteg kilátóponttal, és ennek ellenére meglepően kevés szinttel. Aki szeretné, meg is felezheti egy turistaházban alvással.

Kismaros kóspallagi vasútállomásról indul a túra, és a hangsúly a vasúton van, nagyon kényelmesen el lehet ide vonatozni Budapestről rövid idő alatt, és még a parkolással sem kell bajlódni. A túra első kilométere a legnehezebb, fel kell mászni a Börzsöny lankáira, de itt is csak 230 méter szint van. A Só-hegy tetejét elérve viszont a további túrán minimális a szintkülönbség. További 2 km megtétele után már Törökmező közelébe is érünk, ahol kis kitérővel megnézhetjük a halastavat is, valamint a Fehérkút-forrást is. Néhány méter emelkedő után a turistaháznál vagyunk, ahol szállást és meleg ételt is kaphatunk, de érdemes telefonon előre egyeztetni. Büfé viszont mindenképpen működik, a ház mellett pedig megtaláljuk a vadasparkot és a kaland pályát is. A ház előtti hatalmas réten mindenféle labda- és egyéb játékok űzésére is lehetőség van. A folytatásban innen már visszafelé indulunk, és nagyjából 100 méter plusz szint megmászásával fel is jutunk az Eszperantó-hegy tetejére, ahol ismét visszatér a Dunakanyar panorámája. Szép lankásan visszaereszkedünk a Duna partra és be is fejezzük a túrát.

Távolság

9,7 km

Szint

299 m

Nehézség

2Címkék: Családdal, Dombos terep, Forrás, Gyerekbarát, Jól jelzett túra, Kéktúra, Kezdő, Meleg étel, Ösvény, Szálláslehetőség, Szép kilátás, Turistaház, Tűzrakási lehetőség


Töltsd le iPhone vagy Android készülékedre!

Túratippek egy alkalmazásban

Túratippek appstore

Túratippek google play

© 2021 - Mountex Kft. Minden jog fenntartva. Az oldalt fejleszti a H3 Informatikai Kft.
A Weboldalon található mindennemű tartalom a Weboldal üzemeltetőinek szellemi tulajdonát képezi és a Weboldal üzemeltetői előzetes írásbeli engedélye nélkül sem online, sem nyomtatott formában nem használható fel.

HU / RO / SK