Hírlevél feliratkozás

Minden mezőt tölts ki:

Keresztnév:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!
E-mail:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!

Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
  • Termékek
  • Boltok
  • Fiók
  • Hírlevél
  • Kosár
    Kosár
  • Info

Túratipp: Koloska-völgy

Koloska-völgy

A Koloska-völgy a kisgyermekes családok paradicsoma, a hangulatos erdei környezetben lévő csárda, a vadaspark, a tanösvény, és a babakocsival is jól járható parkerdő ideálissá teszi egy jó kis családi kikapcsolódásra.

A Koloska-csárda megközelíthető autóval és parkoló is van. Ha busszal jövünk, akkor a Balatonfüreddel egybeolvadt Arács településre kell megérkezni és innen kell besétálni a völgybe. A csárdától a piros jelzésen, vagy az úton felfelé sétálva érjük el a vadasparkot, ahol ingyenesen be lehet menni és körbe lehet járni az apróvadak és nagyobb társaik karámjait. A vadaspark után a völgyben felfelé a Koloska-völgyi tanösvény táblái mentén informálódhatunk a környék élővilágáról, közben megérkezünk a Koloska-forráshoz és a mellette levő kis tóhoz. Ha babakocsit is hoztunk és nem akarunk küzdeni, akkor itt érdemes visszafordulni. Ha viszont nem probléma a hegyesebb terep sem, akkor kapaszkodjunk fel a zöld kereszt jelzésen és egy nagyobb kitérővel másszuk meg a Tamás-hegy tetején álló Jókai-kilátót. Csodálatos látvány, az egész Balatonra és Balatonfüredre is káprázatos a panoráma. A kék jelzésen tudunk visszatérni a völgybe és néhány méter után a csárdánál találjuk magunkat, ahol remek meleg ételek és hűsítő italok várják a fáradt túrázókat.

Távolság

7,5 km

Szint

173 m

Nehézség

2Címkék: Babakocsival, Családdal, Dombos terep, Forrás, Gyerekbarát, Kezdő, Kilátó, Meleg étel, Ösvény, Szálláslehetőség, Szép kilátás, Tanösvény, Tűzrakási lehetőség


Töltsd le iPhone vagy Android készülékedre!

Túratippek egy alkalmazásban

Túratippek appstore

Túratippek google play

© 2021 - Mountex Kft. Minden jog fenntartva. Az oldalt fejleszti a H3 Informatikai Kft.
A Weboldalon található mindennemű tartalom a Weboldal üzemeltetőinek szellemi tulajdonát képezi és a Weboldal üzemeltetői előzetes írásbeli engedélye nélkül sem online, sem nyomtatott formában nem használható fel.

HU / RO / SK