Hírlevél feliratkozás

Minden mezőt tölts ki:

Keresztnév:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!
E-mail:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!

Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
  • Termékek
  • Boltok
  • Fiók
  • Hírlevél
  • Kosár
    Kosár
  • Info

Túratipp: Lajosháza - Sástó

Lajosháza - Sástó

Ez a kör egy hosszabb túra, közepes szintekkel. Nincs benne meredek emelkedő, közben útba ejthető a Lajos-házai turistaház és a Sástói turista központ és kemping, vagy az Oxigén Adrenalin park is. A turistaház erről az ösvényről nagy eső után, vagy olvadáskor a megáradt patak miatt csak a vízben gázolva érhető el.

Mátrafüred központjában érdemes parkolási lehetőséget keresni. A faluban rengeteg szálláshely és étkezde van. A túra első szakaszán a zöld jelzésen haladunk egy kissé lefelé, mígy el nem érjük a Gyöngyössolymosi kőbányát. A felső peremén haladunk végig, közben elég jó a kilátás. A folytatásban enyhén emelkedünk végig Lajos-házáig. Ha nem túl magas a patakban a vízállás, akkor a köveken lépdelve átjuthatunk a turistaházhoz. Ha magas, akkor mezítláb lehet átmenni, vagy kihagyjuk a házat. Innen következik a túra legmeredekebb szakasza, fel kell mászni a Farkas-kőre. Ez 250 méter szintet jelent egyben, de ha fent vagyunk, akkor már a hátralevő rész végig lejteni fog. A tetőről ereszkedni kezdünk és a sárga kereszt jelzésen megérkezünk Sástóra. Itt rengeteg látnivaló van. Megnézhetjük a csónakázó tavat, felmehetünk a kilátóba, meglátogathatjuk a turistacentrumot, a kempinget, sőt az új libegővel fel is utazhatunk az Oxigén Adrenalin Parkba. Vagy a sárga háromszög jelzésen, vagy a sárga csík jelzésen tudunk visszajutni Mátrafüredre.

Távolság

12,2 km

Szint

401 m

Nehézség

3Címkék: Családdal, Dombos terep, Jól jelzett túra, Kéktúra, Kilátó, Kőfejtő, Látogatóközpont, Meleg étel, Nagy esőzés után nehezen járható, Nyomós kút, Ösvény, Szálláslehetőség, Szép kilátás, Turistaház, Tűzrakási lehetőség


Töltsd le iPhone vagy Android készülékedre!

Túratippek egy alkalmazásban

Túratippek appstore

Túratippek google play

© 2021 - Mountex Kft. Minden jog fenntartva. Az oldalt fejleszti a H3 Informatikai Kft.
A Weboldalon található mindennemű tartalom a Weboldal üzemeltetőinek szellemi tulajdonát képezi és a Weboldal üzemeltetői előzetes írásbeli engedélye nélkül sem online, sem nyomtatott formában nem használható fel.

HU / RO / SK