Hírlevél feliratkozás

Minden mezőt tölts ki:

Keresztnév:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!
E-mail:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!

Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
  • Termékek
  • Boltok
  • Fiók
  • Hírlevél
  • Kosár
    Kosár
  • Info

Túratipp: Lővérek - Károly-kilátó

Lővérek - Károly-kilátó

A Lővérekből felmenni a Károly-kilátóhoz egy szinte kötelező egészségügyi séta akkor is ha a városba jöttünk, meg akkor is ha a Volt-on csápolunk. Egy rövid körtúra kevés szinttel, szép kilátásokkal, na és még egy kis kalandparkozás is összejöhet közben.

A Lővér körúton található Lővér-hotel bejáratától indulunk. A helyzet az, hogy 4 különböző úton is fel lehet menni a magaslatra, itt minden út a Károly-kilátóhoz vezet. Most viszont a kék háromszög jelzést fogom ajánlani, mert ezen elkanyarodhatunk a Dalos-hegy felé és a Sopron szimbólumának nevezhető tv torony alatt is elsétálhatunk, mindezt egy nagyon szép sétányon. Felfelé menet keresztezzük a sípályát is. A Dalos-kő emlékműnél egy kis pihenőt is tarthatunk, ha közben elfáradnánk. A csúcsra érve a kilátó torony körül rengeteg pihenőpad fogadja a túrázókat. A kilátó egy kis összegű belépődíj ellenében használható, de van egy nagy faház is, amiben ingyenesen látogatható erdészeti múzeumot alakítottak ki. A recepción büfé is működik. A kiállítás interaktív elemekkel is fel van szerelve, így a gyerekeknek is érdekes lehet nyomkodni és tekergetni, feladatokat megoldani. Folytassuk a túrát, változatlanul a kék háromszögön menjünk lefelé a hegy túloldalán. Közben tanösvény táblákról informálódhatunk. Rövid séta után megérkezünk a Lővér-kalandpark parkolójába. Ha időnkbe belefér ide is be lehet venni, de számítsuk bele az időbe, hogy még vissza is kell sétálni innen. Visszafelé a zöld jelzésen kerüljük észak felől a hegyet, és a Lővér körútnál a kék tanösvény jelzésen folytatjuk. Kis kitérővel a zöld háromszögön fel lehet menni a Sörház-dombi kilátóba is. A Szieszta hotel mögötti sétányon érkezünk vissza a kiindulópontra.

Távolság

5,5 km

Szint

159 m

Nehézség

2Címkék: Családdal, Dombos terep, Gyerekbarát, Jól jelzett túra, Kezdő, Kilátó, Ösvény, Szép kilátás, Tanösvény, Tűzrakási lehetőség


Töltsd le iPhone vagy Android készülékedre!

Túratippek egy alkalmazásban

Túratippek appstore

Túratippek google play

© 2021 - Mountex Kft. Minden jog fenntartva. Az oldalt fejleszti a H3 Informatikai Kft.
A Weboldalon található mindennemű tartalom a Weboldal üzemeltetőinek szellemi tulajdonát képezi és a Weboldal üzemeltetői előzetes írásbeli engedélye nélkül sem online, sem nyomtatott formában nem használható fel.

HU / RO / SK