Hírlevél feliratkozás

Minden mezőt tölts ki:

Keresztnév:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!
E-mail:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!

Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
  • Termékek
  • Boltok
  • Fiók
  • Hírlevél
  • Kosár
    Kosár
  • Info

Túratipp: Mátraháza - Kékes-tető

Mátraháza - Kékes-tető

Azt hiszem, a Kékes-tető 1015 méter magas csúcsát senkinek nem kell bemutatnunk. A Mátra és egyben az ország legmagasabb pontja. A csúcspont autóval, busszal is megközelíthető, de legyünk sportemberek, és másszuk meg Mátraházáról. Nem túlságosan nehéz feladat.

Mátraháza központi parkolójából indulva végig a kék jelzésen kell mennünk egészen a csúcsig. Mátraháza, és a Kékes is kéktúra bélyegzőpont. Rövid szakaszon az aszfalt úton megyünk, de aztán hamar letérünk róla és az út mentén egy ösvényen folytatjuk. Egy ponton ismét összetalálkozunk az aszfaltos résszel, itt kezdődik a kékesi sípálya. Az út innentől a sípályán halad felfelé egészen a csúcsig. A síház mellett elhaladva hamar megtaláljuk a csúcsot jelző emlékművet, majd kicsit hátrébb az északi oldalon a Tető éttermet is, ahol kipihenhetjük az emelkedő fáradalmait. A TV torony mellett elhaladva a szanatórium kapujánál az OKT bélyegzőt is megtaláljuk. A parkoló mellett lefelé a kék kereszt jelzésen kezdünk ereszkedni, néhány lépés után a Jávoros-forrás melletti erdei pihenőhöz érkezünk. Itt esőházat is találunk. Kétszer keresztezzük az aszfaltos utat, aztán a kék keresztrőla piros kereszt jelzésre váltunk. A Somor-patak völgyében folytatjuk a sétát, míg meg nem érkezünk Mátraháza épületeihez. Kis kitérővel a piros kör jelzésen a Szent László-forrást is megnézhetjük. Végül visszaérkezünk a parkolóhoz, ahol sok sütöde, büfé, és egy étterem is található.

Távolság

6,4 km

Szint

349 m

Nehézség

3Címkék: Családdal, Dombos terep, Forrás, Gyerekbarát, Jól jelzett túra, Kéktúra, Meleg étel, Ösvény, Szálláslehetőség, Szép kilátás, Turistaház


Töltsd le iPhone vagy Android készülékedre!

Túratippek egy alkalmazásban

Túratippek appstore

Túratippek google play

© 2022 - Mountex Kft. Minden jog fenntartva. Az oldalt fejleszti a H3 Informatikai Kft.
A Weboldalon található mindennemű tartalom a Weboldal üzemeltetőinek szellemi tulajdonát képezi és a Weboldal üzemeltetői előzetes írásbeli engedélye nélkül sem online, sem nyomtatott formában nem használható fel.

HU / RO / SK