Hírlevél feliratkozás

Minden mezőt tölts ki:

Keresztnév:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!
E-mail:
Kérjük, ezt a mezőt is töltsd ki!

Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
Ha nem teszel pipát a négyzetbe, nem tudunk tovább menni.
  • Termékek
  • Boltok
  • Fiók
  • Hírlevél
  • Kosár
    Kosár
  • Info

Túratipp: Mencshely - Szentbékálla

Mencshely - Szentbékálla

Szőlőültetvények, egyedülálló kilátás a Káli-medencére és Pannon-tengeri maradványok - soron következő túránk ilyen élményekkel kecsegtet a Balaton-felvidéken.

Mencshelyről bájos szőlőültetvények mellett elhaladva vezet utunk Balatonyhenyére. Itt érdemes kicsit megpihenni, mert a Fekete-hegyi kilátó nem adja könnyen magát. Az oda vezető út is szőlőültetvények között vezet. A kaptató szakasz szerencsére erdei ösvényen keresztül vezet, így nyári napok alkalmával elviselhető a hőség az árnyasban. A Fekete-hegyen megtalálható háromszintes Eötvös Károly-kilátóból a Káli-medence pazar panorámája tárul elénk. Tiszta időben még a Balaton is feltűnik a távolban, de már a tanúhegyek látványa is szemet gyönyörködtető.

Miután kigyönyörködtük magunkat, leereszkedünk Szentbékállára és folytatjuk utunkat a Kőtenger felé vezető úton. A ligetes erdőben fekvő terület kövei a Pannon-tengerből emelkedtek ki. A hajdani vulkanikus utóműködés cementálta a Pannon-tenger fehér homokját, aminek következtében jött létra a ma is látható szilicium-dioxid kőzetanyag. A folyamatos erózió hatására keletkezett izgalmas formák képzik a mai látványosságok alapját.

A Kőtengertől ugyanazon az úton visszasétálunk a faluba, amit már a túra nem tartalmaz.

Távolság

17,6 km

Szint

351 m

Nehézség

3Címkék: Dombos terep, Kéktúra, Kilátó, Meredek terep, Szép kilátás, Sziklás


Töltsd le iPhone vagy Android készülékedre!

Túratippek egy alkalmazásban

Túratippek appstore

Túratippek google play

© 2021 - Mountex Kft. Minden jog fenntartva. Az oldalt fejleszti a H3 Informatikai Kft.
A Weboldalon található mindennemű tartalom a Weboldal üzemeltetőinek szellemi tulajdonát képezi és a Weboldal üzemeltetői előzetes írásbeli engedélye nélkül sem online, sem nyomtatott formában nem használható fel.

HU / RO / SK